Ev sahibi kira artışı talep etti, kiracı yapay zeka ile çözüm buldu

Ev sahibinden kira artışına ilişkin bir tebligat alan Svetlana isimli kadın, yapay zeka uygulaması ChatGPT yardımıyla ev sahibini evdeki bozuk eşyaları tamir ettirmeye ikna etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York kentinde Svetlana isimli bir kadın, ev sahibinin kira artışı talebine yapay zeka uygulaması ChatGPT ile çözüm buldu.

London World haber sitesinin aktardığına göre, soyadının açıklanmasını istemeyen kadın, ev sahibinden kirasının bin 389 dolardan bin 395 dolara çıkacağını bildiren bir tebligat aldı. Svetlana, bunun üzerine, ev sahibine gönderilmek üzere yasalara uygun, tüm haklarının yer aldığı bir metin yazması için ChatGPT'den yardım aldı.

BOZUK BEYAZ EŞYALAR NEDENİYLE İNDİRİM TALEP ETMİŞTİ

Söz konusu kira artışı talebi, Svetlana, evindeki çamaşır makinesi ve kurutma makinesinin iki yıldan uzun bir süredir bozuk olduğunu bildirmesinden ve bu sebeple ev sahibinden kira indirimi talep etmesinde günler sonra geldi. 

Svetlana'nın kira artış talebine cevaben yapay zeka yardımıyla yazdığı metin ise ev sahibinin aynı ay içinde evindeki iki bozuk beyaz eşyayı da tamir ettirmesini sağladı.

Yaklaşık iki buçuk yıldır bozuk eşyalar nedeniyle şikayette bulunan Svetlana'nın evindeki çamaşır ve kurutma makineleri yapay zekanın yazdığı, New York'taki kira sabitleme kanununa göndermeler de içeren metin sayesinde tamir edilmiş oldu.

'AMACIM MAKİNELERİN TAMİR EDİLMESİYDİ'

Konuyla ilgili açıklama yapan Svetlana, "Amacım çamaşır ve kurutma makinelerinin tamir edilmesiydi. Neyse ki yıllarca bozuk olan makineler bu ay tamir edildi. Ev sahibimden resmi bir yanıt almadım ve binaya çamaşır odalarının artık kullanılabileceğini söyleyen bir yazı yapıştırdılar" dedi. (DIŞ HABERLER)