Yapay zekanın yazdığı dilekçeyle trafik cezasından kurtuldu

İngiltere'de bir öğrenci, park cezasına itiraz etmek için ChatGPT'ye dilekçe yazdırdı. İtiraz dilekçesi kabul edilen öğrenci, 60 sterlinlik cezayı ödemekten kurtuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de yaşayan Millie Houlton, kendisine kesilen park cezasına yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'ye yazdırdığı dilekçeyle itiraz etti. Houlton'ın itiraz dilekçesi kabul edildi. Öğrenci, yapay zeka sayesinde park cezasını ödemekten kurtulmuş oldu.

BBC'nin haberine göre, Millie Houlton İngiltere'nin York kentinde aracını hatalı yere park ettiği gerekçesiyle 60 sterlinlik para cezasına çarptırıldı. Aracını yaşadığı sokağa park ettiğini ve bıraktığı yere park etme izninin olduğunu söyleyen Houlton, dersleri sebebiyle yoğun olduğunu ve kendisini itiraz dilekçesinde ifade edemeyeceğini düşünerek, itiraz dilekçesi yazma konusunda yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'den yardım aldı. 

'SANIRIM BUNU CHATGPT GİBİ İFADE EDEMEZDİM'

Dilekçe yazımı konusunda aldığı yardımı anlatan Houlton, "Para cezasının nerede ve nasıl verildiği, neden hatalı olduğuyla ilgili bütün detayları girdim. Mükemmel şekilde hazırlanmış bu kişiselleştirilmiş yanıt dakikalar içinde geldi" dedi.

İngiltereli öğrenci, ChatGPT ile hazırlamış olduğu itiraz dilekçesiyle York Belediyesi'ne başvurdu. Kısa süre sonra başvurusuna olumlu yanıt alan Houlton, 60 sterlinlik park cezasını ödemekten kurtuldu. Houlton, kendisini ChatGPT kadar iyi ifade edemeyeceği düşüncesini dile getirerek, "Sanırım bunu ChatGPT gibi ifade edemezdim… Fikirleri profesyonel bir şekilde kelimelere dökmeyi sağlayan bir araç bulabildiğim için çok memnunum" dedi.

Park cezasını ödemekten kurtulan Houlton, arkadaşlarının da da mektup yazmalarına yardım etmesi için artık ChatGPT kullanmaya başladığını söyledi. (DIŞ HABERLER)