Eurovision birincisi Jamala, Ukrayna’dan Romanya’ya sığındı

2016 yılında Eurovision şarkı yarışmasında Ukrayna'yı temsil ederek birinci olan sanatçı Jamala, Ukrayna'dan ayrıldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan sanatçı Romanya’ya sığındığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2016 yılında Eurovision birincisi olan sanatçı Jamala, iki çocuğuyla Ukrayna’dan Romanya’ya sığındı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan sanatçı, "24 Şubat akşamı çocuklarımla Kiev’i terk ettim. Ukrayna büyük, güzel ve bağımsız" yazdı. 

Sanatçı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Rusya'dan gelen işgalcilerin Ukrayna'ya saldırısı üzerinden 5 gün geçti. 24'ünde, gece, çocuklarla Kiev'den ayrıldık. Neredeyse 4 gün arabada, düzgün yemek yemeden geçirdik. 4 saatte yaklaşık 2 kilometre ilerleyebildik. ‘Neden?’ diye sorabilirsiniz. Evet, milyonlarca kadın ve çocuk, her şeyini, evlerini terk ediyor. Eşlerini geride bırakarak, çocuklarını kurşunlardan korumak için kaçıyor. Ukrayna büyük, güzel ve bağımsız."

'İŞTE BURAYI KURTARDIK MI DİYECEKSİNİZ?'

Evini terk etmek zorunda kaldığını belirten sanatçı, “En önemlisi, bu kanlı terörü anlamıyorum. Bu tam olarak bir terör. Beni Kiev'den, evimden kovdu bu terör. Peki ne yapacaksınız? Orada mı yaşayacaksınız? Ülkeye girdiğinizde ‘İşte burayı kurtardık’ mı diyeceksiniz? Hayır, hiç sanmıyorum” dedi. (DHA)