Vatan Partisi'ne katılan Sancak: Kaydı zamanı gelince açıklayacağım

"Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" sözleri sonrası AK Parti'den istifa eden Ethem Sancak, Vatan Partisi'ne katıldı. Sancak, Gazete Duvar'da yayınlanan ses kaydı için de açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Ethem Sancak, Vatan Partisi'ne katıldı. Sancak, Vatan Partisi İstanbul İl Merkezi'nde partinin genel başkanı Doğu Perinçek'in de katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirdi.

AK Parti'den ayrılış sürecini başlatan ve Gazete Duvar'da yayınlanan "Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" sözlerini yine yalanlayan Sancak, "Cımbızlayıp vermek olmaz. İyi bir gazeteci öyle yapar. Ben orada neyi anlatıyorum, sızdılar içeri AK Parti içine. Sonra teslim olmayınca delirdiler. Anlattığım ana tema buydu. Sorunun içinden cımbızladınız. AK Parti'yi Amerika kurdu diye. Öyle bir lafım yok" dedi. Daha önce "gerçek ses kaydını açıklayacağını" söyleyen Sancak, bunu neden halen yapmadığı şeklindeki sorumuza, "Zamanı gelince açıklayacağım" yanıtını verdi. 

Sancak yanıtının ardından da, “Sen çakma gazetecisin, acemisin. Acemi olmasaydın sözlerimi cımbızlamazdın. Bağlamından kopardın” dedi. “Biz sözlerinizin önemli gördüğümüz kısımlarını aynen verdik. Bir saatlik konuşmanızın tamamını veremeyiz. Siz de elinizde gerçek ses kaydı olduğunu ve açıklayacağınızı söylediniz. Bu kaydı neden yayınlamadınız, açıklayın biz de dinleyelim, ne zaman yayınlanacaksınız?” sorumuza ise Sancak, "Senin geldiğini bilseydim buraya aldırmazdım. Seni gazeteci saymıyorum" yanıtını verdi.

‘YIKILMIŞ BMC’Yİ AYAĞA KALDIRDIM’

Ethem Sancak, açıklamalarında şunları söyledi:

FİKRE DEĞER VEREN TEK LİDER PERİNÇEK: Bir malumu ilan ediyoruz. Neredeyse 4 aydır benimle ilgileniyorsunuz. Medyanın bu kadar ilgisinde olacağımı düşünmüyordum ama teşekkür ediyorum. Lütfen beni elli yıllık geçmişimle görün. Ülke çıkarları söz konusu olduğunda para ikinci plandadır. Bir sürü genel başkanla çalıştım. Fikre değer veren tek liderdir Perinçek. Beni 'AK Parti dönemi zengini' olarak lanse ediyorlar. Onlara şunu söylemek istiyorum: Ben AK Parti'ye katılmadan önce TÜSİAD'ta Başkan yardımcılığı yaptım. AK Parti'ye katıldıktan sonra yoksullaştım. Ben AK Partideyken de ülkem için yaptım. Yıkılmış BMC’yi aldım. 'One minute' olayında millet 'dik dur eğilme' diyor. Ona ben fikir liderliği yaptım. Dağılmış iflas etmiş BMC’yi ayağa kaldırdım.

CUMHURBAŞKANI İLE BİR DİYALOĞUMUZ OLMADI: (AK Parti'den ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüp görüşmediği konusunda) Diyaloğumuz olmadı. Niye diyaloğumuz olmadı? Onu kendisine sormak lazım. Partinin kuralları var. İhraç istemiyle disiplin kuruluna verilmemin ona sorulmadan yapılabileceğini pek tahmin etmiyorum. Dolayısıyla ben de bir diyalog kurmadım. Bir halk deyimi var, Yılmaz Güney filmlerinde kullanır. Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar yaşasın 10. köy. Şimdi ben doğruları söyledim onlar istemediler bunu. Mücadele isteyen için yollar kapanmaz ki. Ayrıca Vatan Partisi benim ilk köyümdür. İlk köyüme döndüm yani. Daha önce farklı fikirlerim oldu MKYK'da. Bunları dillendirdim.

MİLLİ BARİYER İNŞA ETMEK LAZIM: Bu seçim en önemli seçimdir. Bu seçimde Biden çetesinin kazanmaması lazım. Kazanırsa Suriye'ye döneriz, Irak'a Libya'ya döneriz. Amerika'nın niyeti bu. Bunu engelleyecek milli bariyer inşa etmek lazım. Biden ne dedi seçilmeden önce, ‘Biz darbelerle indiremedik. Muhalefetle birleşip indireceğiz. İşte buna kulak veren ve bunun dediklerini yapanlara diyorum Biden çetesi. Kim üstüne alınıyorsa odur. Biden söylüyor. Geçen gün Almanya Dışişleri Bakanı geldi. Hani 6'lı masa yazıyordu. İtiraz bile etmediler. Bize ayar vermeye kalktı. Dışişleri Bakanımız ağzının payını verdi. Panikle kaçtı oradan. Sonra onun huzuruna 6'lı masanın bütün bileşenleri basına da açık olmayacak şekilde gidip ona hesap verdiler.

AK PARTİYE KATILDIKTAN SONRA YOKSULLAŞTIM: Ben AK Parti'ye katılmadan önce TÜSİAD'a başkan yardımcılığı yaptım. Ben AK Parti'ye katılmadan önce de zengin ve ünlü bir adamdım. AK Parti'ye katıldıktan sonra yoksullaştım. Öyle bazılarının iddia ettiği gibi, parayı götürdü gitti bunların hepsi yalan ve dezenformasyon. Üzgün müyüm? Hayır. AK Parti'deyken de ülkem için yaptım her şeyi. Savunma sanayine önderlik ederken kâr amacıyla yapmadım bunu. Yıkılmış BMC'yi hiçbir büyük şirketimiz katılmadığı halde girdim aldım. O zaman da Cumhurbaşkanımızla yakın bir beraberliğimiz vardı. Ona da ‘One minute' olayından sonra millet sana dik dur eğilme diyor. Ama dik durabilmek nutukla olmaz. Milli sanayin, medyan yoksa dik duramazsın. Nitekim o fikir başladı. Ben fikir olarak liderlik ettim.

‘ETHEM SANCAK İLE TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEĞİZ’

Doğu Perinçek ise toplantıda yaptığı konuşmada, Sancak'ın yaptığı açıklamalarla "siyasetin nasıl yapılması gerektiğini gösterdiğini" söyledi. Perinçek şöyle konuştu: “Hepiniz sayın Ethem Sancak’ı çok yakından tanıyorsunuz. Türkiye’nin ötesinde onu dünya tanıyor. En önemli özelliği bir siyaset adamı. Ethem Sancak, Vatan Partisi’ne hükümet olmak için geliyor. Hükümet olacağız beraber. Ethem Sancak’la birlikte Türkiye’yi yöneteceğiz. Göreceksiniz. Önümüzdeki seçimlerde Vatan Partisi hükümetin anahtar partisi olacak. Vatan Partisi’nin programı Türkiye’nin önündedir. Son 15 yılını incelerseniz özellikle 2014 sonrasında Vatan Partisi programının Türkiye’nin gündemine girdiğini görürüz. Türkiye Atlantik sisteminden ayrılıyor ve Avrasya’daki bağımsız öncü konumlarına yerleşiyor. Bu süreç devam ediyor. Bir devrimle tamamlanacak. Atatürk devrimiyle tamamlanacak. Ethem Sancak da Atatürk devriminin tamamlanması mücadelesinde öncü görevlerde olacak. Herkes örnek almalı.”