Esra Hankulu'nun ölümüne ilişkin gözaltına alınan Ümitcan Uygun tutuklandı

Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan Ümitcan Uygun tutuklandı, diğer 2 şüpheli içinse ev hapsi kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Esra Hankulu'nun, Ankara'nın Mamak ilçesinde ölü bulunmasına ilişkin gözaltına alınan Ümitcan Uygun, "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı.

Soruşturma kapsamında, 3 Temmuz'da gözaltına alınan Uygun ile diğer şüpheliler Furkan G. ve Dilan C, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Şüpheliler burada, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Ardından Uygun, "kasten öldürme" suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcı, mahkemeden diğer iki şüpheli hakkında ise "suç delillerini karartma" suçundan, "konutu terk etmeme" adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarını talep etti.

Hakimlik Uygun'un "kasten öldürmek" suçundan tutuklanmasına, "suç delillerini karartmak" ile suçlanan 2 şüphelinin "konutu terk etmeme" şeklinde adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi.

Aleyna Çakır'ın geçtiğimiz yıl Keçiören'deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan Ümitcan Uygun serbest bırakılmıştı.

UYGUN'UN AĞABEYİ 'DEVLETİ AŞAĞILAMA'DAN GÖZALTINA ALINDI

Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun ise "Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılama" suçundan gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili olarak Ümitcan Uygun'un gözaltına alınması sonrası, '@umitcanuygun_' sosyal medya hesabı üzerinden devletimizi aşağılayıcı paylaşımlar yaptığı tespit edilen ağabeyi Erol Uygun, Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla 06.08.2021 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adli işlemler devam etmektedir."

Erol Uygun kardeşi Ümitcan Uygun gözaltına alındıktan sonra sosyal medyadan gazetecileri şöyle tehdit etmişti:

"Kardeşime yapılan uygunsuz iftiralardan arınacaktır. Sabır diliyoruz sadece! Bu boş beleş gelen mesajlara itibar etmeyiniz. Medya farelerini tek tek ben bu olaydan sonra kişisel görüşeceğim onlarla. Ne kadar delikanlılar göreceğiz. Diz çöktüreceğim hepsine diz. Analarından emdiği sütü haram edeceğim onlara haram. Sadece bu olay aydınlatıldıktan sonra görüşmek üzere."

"Köpek gibi yalvaracaklar. Köpek tasmasıyla gezdireceğim o fareleri ben sokakta. Sizin devletin benim yumruğum kadar etmez. Sizin devletiniz, sizin halkınız benim kardeşime ne yapabilir? Suçsuz yere kimse kimseye bir şey yapamaz. İlle de bizi, beni karşınıza alıyorsanız katlanırsınız, cezanızı ben veririm."

"Ben abisi olarak her zaman ve her koşullarda yanında olmaya devam edeceğim. Sizin burada yazdığınız yorumlar beni durduramaz boşuna. Ama sizi bulursam tasmayla gezdiririm önce o büyüklerinizden başlarım, güvendiğiniz devlet bir yere kadar yanınızda." (ANKARA/AA)