Esnafa 4 lira 63 kuruş 'Ciro Kaybı Desteği' ödendi, Bakan Muş: Bilgi yanlışını düzeltelim

Kuşadası'nda restoran işleten Cem Emre Akıncı 'Ciro Kaybı Desteği'ne başvurdu. Hesabına 4 lira 63 kuruş yatırıldı. Bakan Muş: "Bilgi yanlışını düzeltelim. Gelir Kaybı desteği mahsup edilir..."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Covid-19 salgınından etkilenen yiyecek-içecek sektöründeki işletmelere yönelik geri ödemesiz 'ciro kaybı desteği' tartışmaları da beraberinde getirdi. Aydın Kuşadası'nda annesinin adına kayıtlı restoranı işleten Cem Emre Akıncı, 'ciro kaybı' desteklerine başvurdu. 

Sözcü'nün haberine göre başvurudan iki ay sonra annesinin bankadaki hesabına 4 lira 63 kuruş yatırılan Akıncı “Allah'ım beni şaşırtmasın. Bu müthiş para benim ahlakımı bozmasın inşallah. Ben artık bu parayla kiramı, borcumu, harcımı öder, sonra da Maldivler’e tatile giderim, kimse kusura bakmasın” yorumu yaptı.

'HAYALLERİMİZ YIKILDI'

İki ay önce Esnaf Odası'ndan arandığını, 'ciro kaybı ödemesi' için başvuru hakkının bulunduğunun hatırlatıldığını söyleyen Cem Emre Akıncı, şunları söyledi: “Esnaf Odası yetkilileri hakkımız olduğunu söyleyince, hemen işlemlere başladık. Bürokratik işlemleri tamamladıktan sonra yapılacak olan yardım onaylandı mı, ne kadar destek yapılacak diye her gün e-devlet üzerinden kontrol ettik. İki ayı aşkın süreden sonra annemin hesabına 4 lira 63 kuruş ciro desteği yatırıldığına ilişkin makbuz iletildi. Hayallerimiz yıkıldı, şoke olduk” dedi.

Akıncı sosyal medyada ise şunları yazdı: “Onca yazışma, onca bürokratik işlemler verilen emeklerden sonra dalga geçer gibi bu desteğin verildiğini bildirmeleri çok ayıp. Size hak doğmuyor dense bu kadar kırılmaz, bu kadar hayal kırıklığı yaşamazdık. Devleti neden bu duruma düşürüyorsunuz, ayıptır.” 

BAKAN MUŞ: BİLGİ YANLIŞINI DÜZELTELİM

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise olayda bilgi yanlışlığı olduğunu savundu. Twitter'dan haberi paylaşan Muş, şu notu düştü: "Bilgi yanlışlığını düzeltelim; Gelir kaybı desteğinden hakedilen tutar ciro kaybı desteği ödemelerinden mahsup edilmektedir. Söz konusu şahsın hakettiği toplam tutar 3.004,63 TL olup, kişiye gelir kaybı desteği olarak 3000 TL ödenmiştir. Yani kişi 3000+4.63 TL almıştır." (HABER MERKEZİ)