Eskişehir'deki şüpheli kadın ölümünde ağırlaştırılmış müebbet istendi

Eskişehir'de pencereden düşerek şüpheli şekilde ölen Zerin Kılınç'ın katil zanlısı olarak yargılanan Yılmaz Sazak hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zerin Kılınç, geçtiğimiz yıl haziran ayında ikinci kattaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Kılınç'ın şüpheli ölümü sonrası birlikte olduğu Yılmaz Sazak tutuklandı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tutuklu sanık Yılmaz Sazak hakkındaki soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. 

Sazak için 'kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'tehdit' suçundan ise 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yılmaz Sazak

OLAYDAN 7 AY SONRA GÖZALTINA ALINDI

DHA'daki habere göre, Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Emek Mahallesi´nde, 34 yaşındaki Yılmaz Sazak ile oturan 36 yaşındaki Zerin Kılınç, geçen yıl 20 Haziran günü saat 21.30 sıralarında apartmanın ikinci katındaki dairenin penceresinden düştü. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Kılınç, ambulansla Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaklaşık 10 saat yoğun bakımda kalan Zerin Kılınç, kurtarılamadı. Yapılan ilk otopsi incelemesinde Zerin Kılınç'ın yüksekten düşmeye bağlı olarak hayatını kaybettiği belirlendi. Soruşturma kapsamında evde yapılan incelemede yerde ve kapıda kan lekeleri, cam kırıkları, kırılmış kül tablası olduğu tespit edildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nce başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınarak serbest bırakılan Yılmaz Sazak, olaydan 7 ay sonra yeniden gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Sazak, 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.

'KENDİ İSTEĞİ İLE KONTROLLÜ ŞEKİLDE ATLAMADI'

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tutuklu sanık Yılmaz Sazak hakkındaki soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Sazak için 'kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'tehdit' suçundan ise 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede Adli Tıp Kurumu 1'nci İhtisas Kurulu'nun hazırladığı rapora da yer verildi. Raporda, ölen zerin Kılınç´ın kesin ölüm sebebinin genel beden travmasına bağlı kafatası, bacak kemik kırıkları ile birlikte kafaiçi kanama, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana gelmiş olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Savcılık iddianamesinde, Zerin Kılınç'ın sırtüstü yere sert bir şekilde düştüğü, ayrıca düşerken bir alt kattaki işyeri tabelasına da çarptığı dikkate alındığında, kendi isteğiyle kontrollü bir şekilde atlama olayının gerçekleşmediği kaydedilerek, "Sanık Yılmaz Sazak'ın, Zerin Kılınç'ın bacağını dışarı çekip kendisini boşluğa bıraktığını beyan etmiş ise de maktulün sırtüstü yere sert bir şekilde düştüğü, ayrıca maktulün düşerken tabelaya da çarptığı dikkate alındığında, kendi isteğiyle kontrollü bir şekilde atlama olayının gerçekleşmediğinin sanık Sazak'ın anlatımıyla olayın gerçekleşme şeklinin örtüşmediği değerlendirildi" ifadesi yer aldı.

KILINÇ'IN AVUKATINDAN POLİS MEMURLARI HAKKINDA SORUŞTURMA TALEBİ

Tutuklu sanık Yılmaz Sazak'ın ifadelerinde, kendisinin ve Zerin Kılınç'ın uyuşturucu kullanmadığına ilişkin beyanları olduğu belirtilen iddianamede, Adli Tıp Kurumu raporuna göre Zerin Kılınç'ın kanında uyuşturucu ve uyarıcı maddeler tespit edildiği, evlerinde ise uyuşturucu madde içmek için ve satışında kullanıldığı değerlendirilen kilitli poşetler, hassas terazi, çakmak gazı, alüminyum folyo ile benzeri malzemeler bulunduğu, sanık Yılmaz Sazak hakkında uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan ayrıca soruşturma başlatıldığı bilgisine yer verildi.

Geçen ocak ayında Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde görevli fizik alanında uzman akademisyenlerin yer aldığı bilirkişi heyeti Zerin Kılınç ve tutuklanan sevgilisi Yılmaz Sazak'ın oturduğu evde inceleme yapmıştı. İddianamede, bilirkişi raporunda Zerin Kılınç'ın düşme olayının kendi iradesiyle mi yoksa bir başkasının etkisiyle mi meydana geldiği hususunun somut olarak ayrımının yapılamadığı kaydedildi.

İddianamenin son bölümünde Sazak'ın tehdit mesajları gönderdiği ve üzerine atılı suçları işlediğinin anlaşıldığı ifade edildi. Sazak, ifadelerinde suçlamayı kabul etmedi.

Öte yandan Zerin Kılınç'ın ailesinin avukatlığını yapan Ahmet Seyhan, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, olay günü görevli polis memurlarının görevlerini yerine getirmediğini ve 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılmasını talep etti. (HABER MERKEZİ)