Tuğçe Can'ı öldürdüğünü mahkemede itiraf etti

Eskişehir'de öldürülen Tuğçe Can'ın katil zanlısı olarak hakim karşısına çıkan Onur Kaya, suçunu itiraf etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'de 12 Ocak'ta evden işe gitmek üzere apartmandan çıktığı sırada kesici aletli saldırı sonucu hayatını kaybeden Tuğçe Can'ın katil zanlısı olarak tutuklanan Onur Kaya, ilk kez hakim karşısına çıktı. 

 Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Kaya, Tuğçe Can'ı öldürdüğünü kabul etti. 

Onur Kaya, mahkemede ilk kez ifade verdi. 

DURUŞMA 5 MAYIS'A ERTELENDİ

AA'nın haberine göre, Eskişehir'de, yaşlı bakım teknikeri Tuğçe Can'ın çalıştığı huzurevine gitmek üzere evinden çıktığı sırada öldürülmesine ilişkin tutuklanan 22 yaşındaki Onur Kaya'nın yargılanmasına başlandı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 'kadına karşı tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'şantaj' suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Onur Kaya, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Öldürülen Tuğçe Can'ın annesi Emine, babası Bekir ve ikiz kardeşi Tuğba Can ile taraf avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

Gözaltına alındıktan sonra ve hazırlık soruşturmasında susma hakkını kullanan sanık Onur Kaya, ilk kez duruşmada ifade verdi. Kaya, savunmasında Tuğçe Can'a kesici aletle saldırdığını kabul etti. 

Mahkeme heyeti, sanık Onur Kaya'nın tutukluluğunun devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 5 Mayıs'a erteledi. Duruşmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan anne Emine Can, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Can, "Bu dünyada da öteki dünyada da yakasını bırakmayacağım. Adalete güveniyorum. 5 Mayıs'ta buradan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını duyarak çıkacağım. Belki bir nebze benim içime su serpilecek. Benim kızım 89 gündür toprağın altında ama o halen utanmadan nefes alıyor. Onu duruşmada görünce midem bulandı" diye konuştu. Maktulün ikizi Tuğba Can ise adaletin tecelli edeceğine, sanığa hak ettiği cezanın verileceğine inandığını belirtti.