Eskişehir'de KYK yurdunda 'sinekli' yemek

Eskişehir Hızırbey KYK Erkek Öğrenci Yurdu'nda öğrenciler, yemeklerin içinden böcek çıktığını, yurdun temizlenmediğini söyleyerek sorunların çözüme kavuşturulmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

Şenay Bilik Yıldırım

ESKİŞEHİR - Eskişehir Hızırbey KYK Erkek Öğrenci Yurdu'nda öğrenciler, yemekhanedeki yemeklerin içinden böcek çıktığını, tuvalet ve banyoların temiz olmadığını söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Öğrenciler, içinde böcek olan yemeklerin ve kirli tuvaletlerin görüntülerini kayda alarak sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor.

Öğrenciler, yurdun yanındaki dere ve ahır nedeniyle sineğin çok olduğunu söyledi. 

'YURDUN YANINDA DERE VE AHIR VAR'

3 bin 800 kişinin kaldığı 8 bloktan oluşan yurtta, her odada 6 kişi kalıyor. Yurt açıldığından bu yana sorunların devam ettiğini anlatan öğrenciler, yurdun yeni yapılmasına karşın geçtiğimiz yıllarda da hijyen ve yemek konusunda benzer sorunlar yaşadığını anlattı. Yemeklerden böcek çıktığını, tuvaletlerin ve odaların çok kirli olduğunu, yurdun temizlenmediğini dile getiren öğrenciler; sineklerin yurdun yanındaki dereden veya ahırlardan kaynaklandığını aktardı.

Çoğunlukla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencilerinin kaldığı yurtta, öğrenciler kendi olanakları ile temizlik yapmaya çalışıyor. Yetkililere seslerini duyuramadıklarını, defalarca şikayet etmelerine karşın sorunlarına çözüm üretilmediğini ifade eden öğrenciler, seslerinin duyulmasını istedi.