Eski İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı'ndan CHP'li Ahmet Akın'a destek

Eski İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, partisinden istifa ederek yerel seçimlerde CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ı destekleyeceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, partisinden istifa etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Genel İdare Kurulu’nun (GİK) aldığı 'üçüncü yol' kararını eleştiren Ural, “1 Nisan sabahına uyandığınızda şehirlerimizin tamamıyla talan ve ranta teslim edilmiş olmasını istemiyoruz” dedi. Ural, 31 Mart seçimlerinde CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ı destekleyeceklerini açıkladı.

Ural, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Balıkesir'de oyları bölen, Balıkesir'de demokrasiye kaybettiren insanlar olarak anılmak istemiyoruz. Kapalı kapılar ardında pazarlık edenlere hatırlatalım, halkımızın desteği ve güveniyle, Balıkesirimizin ve ülkemizin geleceği için daha güçlü adımlar atmaya kararlıyız. Her zaman olduğu gibi halkımızla omuz omuza, adalet ve demokrasi mücadelemizi sürdüreceğimiz yeni bir yolculuğa çıkıyoruz.

İçinde bulunduğumuz süreçte, bizler gibi düşünen dostlarımızın birçoğu, net olarak iktidarın karşısında yer almak için partilerinden istifa ettiklerini duyuruyorlar. 1 Nisan sabahına uyandığımızda şehirlerimizin tamamiyle talan ve ranta teslim edilmiş, parsel parsel satılmış, adı adalet ve kalkınma olan ama kendinden olmayana hizmet götürmeyen bir şiarla hareket edenlere, kazandırılmış olmasını istemiyoruz. 'Muhalefetin kazanabilme motivasyonu sizsiniz' diyerek halkımız bizden bir karar vermemizi istedi. Bizim misyonumuzu halkımız belirledi."

Partisinden istifa eden Ural’a, 31 Mart 2024 seçimlerinde Balıkesir’de kimi destekleyeceği sorusuna şu yanıtı verdi:

“Şunu söylemek istiyorum. İl başkanlığım döneminde köydeki amcam bana şunu söyledi: ‘Bak’ dedi ‘Siyaset yapacaksan Akın gibi yap. Tek başına da olsa… Sanıyorum Gönen mitingiydi. Bilmiyorum hatırlayan var mı? 2023 genel seçiminde Gönen mitinginde biz milletvekili adayları olarak sahneye çıktık. Sahneye çıktığımızda, gençlerin beklentisini bildiğim için gözüme bakıyorlar. ‘Ne olur bir kere Ahmet Akın’ de. ‘Peki’ dedim, söyleyelim. ‘Şöyle diyelim’ dedim. ‘Köylü amca Ahmet Akın diyor, gençler Ahmet Akın diyor. O zaman bakan biliyorsunuz. Bakanlık özellikle o seçimde onun için düşünülmüştü, planlanmıştı ama olmadı. Neden dedik siyaseti Ahmet Akın gibi yapalım? ‘Bizim aramıza hiçbir şey koymuyor adam’ dedi. ‘Direkt telefonunu arıyoruz, telefonunu açıyor. Ulaşmak istiyoruz, ulaşıyoruz. Bir bakıyoruz akşamın bir vakti çıkıp kahveye gelip yanında üç beş kişiyle derdimizi dinliyor. Bizim derdimizi sıkıntımızı dinleyecek, kolay temas edebileceğimiz siyasetçilere ihtiyacımız var’ demişlerdi. O dönemden aklımda. O zaman da gençlere, 'İYİ bir CHP'li Ahmet Akın'ın bakanlığı için çok çalışıyoruz’ demiştik. Gençlerden çok alkış almıştık. Salondan aldığımız alkış için de teşekkür ediyoruz. Kişisel oyum da Ahmet Akın'a. Hepimizin oyu Ahmet Akın’a. Kendisine gerçekten buradan başarılar diliyoruz. Yani umarım çok iyi bir süreç geçirirler, umarım her şey yolunda gider. Tekrar söylüyorum, parti adı değil şu anda söz konusu olan kişiler, adaylar.”