Eski eşi ile kızını katleden sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet

Erzurum'da boşandıktan sonra birlikte yaşamaya başladığı eski eşiyle kızını bıçaklayarak öldüren sanık Erdal Kızıl, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

Erdal Kızıl (Fotoğraf: Arşiv)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık avukatı Halil Timurhan Gür hazır bulundu. Tutuklu yargılanan Erdal Kızıl, duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanık ile maktul Ayşe İşlek'in evlendikten 27 yıl sonra boşandıklarını, 3 çocuklarının bulunduğunu, Kızıl'ın D.K. ile evlendikten birkaç ay sonra ayrılma kararı aldığını, bu süreçte eski eşi İşlek ile barışıp imam nikahıyla yaşamaya başladıklarını ve ara ara tartıştıklarını bildirdi.

Sanığın olay günü vestiyerdeki bıçağı alarak eski eşini 14, kızını iki yerinden bıçakladığı, üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olduğu belirtildi.

Mütalaada sanık Kızıl'ın "alt soydan akrabayı ve boşandığı eşi kasten öldürmek" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması ve hükmen tutukluluk halinin devamına karar verilmesi talep edildi.

Sanık Kızıl, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasında "Çok pişmanım, cezaevinde her gün hastayım, takdir mahkemenindir" dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Erdal Kızıl'ı eski eşi Ayşe İşlek ile kızı Tuba Kızıl'a karşı eyleminden dolayı "alt soydan akraba ile boşandığı eşi kasten öldürmek" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

Kızıl hakkında indirim uygulamayan heyet, sanığın hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

(HABER MERKEZİ)