Eski Başbakan Mesut Yılmaz vefat etti

Eski Başbakan Mesut Yılmaz bir süredir tedavi görüyordu. Yılmaz, 73 yaşında vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz vefat etti. 73 yaşındaki Yılmaz, bir süredir tümör tedavisi görüyordu. 

ÖNCE AKCİĞER SONRA BEYİN SAPINDA TÜMÖR TESPİT EDİLDİ

Mesut Yılmaz'ın geçen yılın ocak ayında yaptırdığı rutin sağlık kontrolünde akciğerinde tümöre rastlanmıştı. 23 Ocak 2019’da yapılan operasyon sonucu kanserli tümör temizlenmişti.

Mayıs 2020’de bu defa beyin sapında tümör saptanan Yılmaz, gerçekleştirilen ameliyat sonrası tedavi görüyordu. 

SİYASETÇİLER BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Yılmaz'ın tedavi gördüğü hastanenin başhekimi uzman doktor Özgür Şamilgil, yaptığı yazılı açıklamada, "Hepimizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanlarından Sayın Ahmet Mesut Yılmaz, yaklaşık 2 yıldır akciğer kanseri ve sonrasında gelişen tıbbi durumlar nedeniyle sürdürdüğü mücadelesine bugün itibarıyla yenik düşmüş ve Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Kederli ailesine ve sevenlerine sabır dileriz, Türk milletinin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Siyasetçiler de sosyal medya üzerinden Yılmaz için başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından "Eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum" paylaşımı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Eski Başbakanlarımızdan, değerli siyaset ve devlet adamı Mesut Yılmaz’ın vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" diye tweet attı. 

TÖREN PAZAR GÜNÜ

Yılmaz'ın cenazesi, pazar günü öğle vakti Marmara İlahiyat Camisi'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

MAÇLARDA SAYGI DURUŞU OLACAK

Türkiye Futbol Federasyonu da Mesut Yılmaz için bu hafta Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. ve 3. Lig'de oynanacak müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı. (HABER MERKEZİ)