Eski asker, evsiz sanatçıyı boğarak öldürmüştü: 'Adalet yoksa barış yok'

New York'ta protestocular, eski Amerikan deniz piyadesi Daniel Penny tarafından boğularak öldürülen evsiz sanatçı Jordan Neely için adalet çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York kentinde eylemciler, eski bir deniz piyadesi tarafından öldürülen evsiz sanatçı Jordan Neely için protesto düzenledi. Manhattan'daki Lexington Caddesi 63. Sokak'taki durağa gelen göstericiler, tren raylarına inerek ulaşımı bir süre durdurdu. Onlarca gösterici, 30 yaşındaki Jordan Neely'nin 1 Mayıs günü metro istasyonunda eski deniz piyadesi Daniel Penny tarafından boğularak öldürülmesine karşı adalet çağrısında bulundu.

"Adalet yoksa barış yok" sloganı atan göstericilerden bazıları, New York Polisi (NYPD) tarafından gözaltına alınırken, bir süre kesintiye uğrayan metro ulaşımı tekrar normale döndü.

Ne olmuştu?

New York kentinde bir metroda eski Amerikan deniz piyadesi Daniel Penny, şizofreni tedavisi gördüğü belirtilen Jordan Neely'yi yere yatırarak boğazını sıkmış, olay yerine gelen polisler tarafından hastaneye kaldırılan Neely’nin hayatını kaybettiği duyurulmuştu. Önce gözaltına alınan eski askerin daha sonra serbest bırakılması, tepkilere yol açmıştı. (DIŞ HABERLER)