Esenler Belediyesi, bilim kurulu üyelerine '200 bin lira huzur hakkı ödendiği' iddiasını reddetti

Esenler Belediyesi, bilim kurulu üyelerine aylık 200 bin lira ödendiği iddiasını reddetti. Belediye, yalnızca akademisyenlere aylık 6 bin TL ödeme yaptıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - İstanbul Esenler Belediyesi bünyesinde 2012 yılında kurulan Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi’nin, "bilim kurulu" üyeleri sosyal medyada tartışma konusu oldu. AK Parti milletvekili Özlem Zengin, eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve İhsan Aktaş gibi isimlerin yer aldığı bilim kurulu üyelerine görev ödeneği, huzur hakkı ve yetki tazminatı adı altında ayda 200 bin TL ödendiği iddia edildi.

İddialar üzerine ulaştığımız Esenler Belediyesi, bilim kurulunda yer alan üyelerin doğru olduğunu teyit etti. Belediye, bilim kurulu üyelerine ayda 200 bin TL ödendiği iddialarını reddederek, proje bazlı ödeme gerçekleştirildiğini bunun da bazen 50 bin TL bazen de 200 bin TL olduğunu belirtti.

'DAİMİ ÜYELERE AYDA 6 BİN ÖDÜYORUZ'

Esenler Belediyesi’nin kurduğu Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi’nin bilim kurulu heyeti 11 kişiden oluşuyor. Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Taşcı’nın verdiği bilgiye göre, daimi üyeler dışında bugüne kadar 400 farklı akademisyenle çalışmalar yapıldı.

Bilim kurulunda da yer alan Taşçı, yalnızca akademisyenlere her ay kişi başı 6 bin lira ödeme yapıldığını söyleyerek, "200 bin TL ödeme yapmıyoruz" dedi.

'PROJE BAŞI ÖDEME YAPILIYOR'

Daimi üye olmayanlara projeye göre ödeme yapıldığını belirten Taşçı, "Biz Özlem Zengin’e, Nureddin Nebati’ye ödeme yapmıyoruz. Bu isimler katkı sunmak için yer alıyorlar. Bugüne kadar yaklaşık 400 farklı akademisyenle çalışma yaptık. Bilim kurulunun daimi olmayan üyelerine, proje başı ödeme yapıyoruz" diye konuştu.

'BEN DE PARA ALMIYORUM'

Bilim kurulunda yer alan kimi isimlerin tartışılmasına dair de açıklama yapan Taşçı, şöyle konuştu: "Özlem hanım geçmişte camii sosyolojisi üzerine panel düzenlemişti. Akademisyenler, fikir üretip yazı yazıyorlar. Benim ismim de var ancak ben de ödeme almıyorum. Belediye Başkanı Yardımcısıyım yeteri kadar maaş alıyorum."

'200 BİN LİRA TUTMUŞTUR, ÖDENMİŞTİR'

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun basın danışmanı da iddiaların kısmen doğru kısmen yanlış olduğunu belirtti:

"Projelerden biri 200 bin lira tutmuştur ya da 50 bin tutmuştur, ödemesi de yapılmıştır. Esenler Belediyesi olarak bunu her belediyeye öneriyoruz. İncelerseniz ne kadar bilimsel bir merkez olduğunu görürsünüz, takdir sizin."

SADETTİN ÖKTEN ŞEHİR DÜŞÜNCE MERKEZİ’NİN HEDEFİ NE?

Esenler Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, düşünce merkezi şehre dair kalıcı düşünce ve çözümler üretmek için kuruldu. Kent meselelerine yaklaşımda ‘geleneğin birikimi’ ile gelecek arasında ‘sağlam’ bir bağ kurmayı hedefleyen düşünce merkezinin, bu kapsamda faaliyet yürüttüğünü belirtiliyor:

"Kent hayatına insan ölçeğinde yaklaşıp sosyal süreçleri hesaba katarak yaklaşımlar geliştirmek, üretilen düşünceleri uygulama sahasına geçirecek çalışmalar yapmak ve Esenler için bir sosyal kentsel dönüşüm projesi hazırlayarak uygulamaya koyup, Esenler Kent Kimliği oluşturmak gayemiz arasında yer almaktadır."