Erzincan'daki arama kurtarma çalışmalarına ordu da katıldı

MSB, Erzincan'ın İliç ilçesindeki çevre faciasında göçük altında kalan işçiler için devam eden arama kurtarma çalışmalarına 3'üncü Ordu İstihkâm Savaş Taburu askerlerinin de katıldığını duyurdu.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzincan’ın İliç ilçesindeki Anagold firmasının işlettiği Çöpler Altın Madeni’ndeki atık sahasının çökmesi sonucu toprak altında kalan madencileri kurtarma çalışmaları sürüyor. Resmi rakamlara göre 9 işçi göçük altında. Ancak bu sayının daha fazla olduğu iddia ediliyor.  

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 3'üncü Ordu Komutanlığı'na bağlı ekiplerin, Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni sahasında meydana gelen toprak kayması alanında arama- kurtarma çalışmalarına destek sağladığını duyurdu. MSB'nin yaptığı açıklamanın devamında, "Erzincan Valiliği'nin talebi üzerine; 3'üncü Ordu İstihkâm Savaş Taburu, devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak haber alınamayan işçi kardeşlerimizi kurtarma çalışmaları yürütüyor" denildi. 

BAKAN BAYRAKTAR: YURT DIŞI PROGRAMINI YARIDA KESEREK BU GECE İTİBARIYLA BÖLGEYE GEÇECEĞİM

Bu arada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan maden kazası sonrası 9 maden işçimize ulaşmak için bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam etmektedir. Bakanlık olarak ilk andan itibaren oluşturduğumuz kriz merkezinde gelişmeleri anbean takip ediyoruz. Çalışmaları yakından koordine etmek için Sayın Cumhurbaşkanımızla bulunduğum yurt dışı programını yarıda keserek bu gece itibarıyla bölgeye geçeceğim" dedi.

'CAN KAYBI OLMAMASI İÇİN DUA EDİYORUZ'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yaptığı açıklamada, "Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan maden sahasında meydana gelen toprak kaymasından etkilenen madencilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybı olmaması için dua ediyoruz. Devletimizin ilgili kurumları arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Geçmiş olsun Erzincan" ifadesini kullandı. 

 

 

 

 

 

(HABER MERKEZİ)