Ümit Özdağ: İliç'teki felaketten önce 6 işçi topraktaki çatlağı görüp çalışmayız demiş

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, "İliç'te yaşanan felaket göz göre göre olmuş. Sabah vardiyasının başında 6 işçi topraktaki çatlağı görüp çalışmayız demiş. Bu 6 kişi bu şekilde kurtulmuş" dedi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen altın madenin yaşanan göçük ve heyelanda ilk belirlemelere göre 9 işçi toprak altında kaldı. Maden pek çok kez ihmal iddiaları ve felaket yaşanabileceği uyarılarıyla gündem olmuştu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sabah vardiyasında 6 işçinin maden sahasındaki çatlakları fark ettiğini ve güvenlik nedeniyle çalışmadığını belirtti. 

Özdağ, açıklamasında "İliç’te yaşanan felaket göz göre göre olmuş. Sabah vardiyasının başında 6 işçi topraktaki çatlağı görüp burada çalışmayız demiş. Ve alanı terk etmiş. Bu 6 kişi bu şekilde kurtulmuş. Kesinleşmiş 9 kişi göçük altında. Olay vardiya değişim saatinde olmuş. Kırıcılar ve kamyonların olduğu sahada olmuş. 150-200 kişinin bulunabileceği bir saha orası ve henüz tespit edememişler oradaki insan sayısını" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)