Ermenistan'ı ziyaret eden Pelosi: Azerbaycan'ın saldırılarını kınıyoruz

Ermenistan'ı ziyaret eden ABD Temsilciler Meclis Başkanı Nancy Pelosi, Erivan-Bakü çatışmalarından Azerbaycan'ı sorumlu tuttu. Pelosi, "Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Temsilciler Meclis Başkanı Nancy Pelosi, Ermenistan'ı ziyaret etti. Erivan ile Bakü arasındaki çatışmalara ilişkin konuşan Pelosi, Azerbaycan'ı sorumlu tutarak 'yasa dışı sınır' saldırıları kınadığını söyledi. Ermenistan'ın başkenti Erivan'da açıklamalarda bulunan Pelosi, çatışmaların Azerbaycan'ın saldırısı ile başladığını savundu ve "Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

'DEMOKRASİ VE OTOKRASİ ARASINDA MÜCADELE'

Çatışmanın 'Azerbaycan tarafından başlatıldığını ve bunun kabul edilmesi gerektiğini' iddia eden ABD Temsilciler Meclis Başkanı, iki ülke arasındaki gerginliği ise 'demokrasi ile otokrasi arasındaki mücadele' olarak niteledi. Bakü yönetimi, Pelosi'nin açıklamalarına ilişkin yorum yapmadı.

'ABD, ERMENİSTAN'I DESTEKLEMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAK'

Pelosi'nin ardından konuşan Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi Başkanı Frank Pallone da, Washington'un Ermenistan'ın güvenliğini daha fazla desteklemek için elinden geleni yapmak istediğini söyledi. (DIŞ HABERLER)