Ermenekli madenciler vali ile görüştü: Pazartesi protokol yapılacak

Ankara yürüyüşleri jandarma tarafından engellenen ve hakları için direnen madencilerden oluşan bir heyet Karaman Valisi ile görüştü. Görüşmede uzlaşı sağlanırken, Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, pazartesi günü resmi protokol yapılana kadar bekleyişlerinin süreceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- Karaman'ın Ermenek ilçesinde haklarının ödenmesi için verilen sözlerin tutulmasını bekleyen Ermenekli madenciler dün sonuç alamayınca Ankara yürüyüşünü tekrar başlatmak
istemiş ancak Güneyyurt meydanında jandarma tarafından engellenerek, ablukaya alınmışlardı. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından madenciler bekleyişlerini
sürdürürken bugün madencilerden oluşan bir heyet Karaman Valisi Mehmet Alapaslan Işık ile görüştü. Olumlu geçen görüşme sonucunda madencilerin talepleri üzerine prensipte uzlaşıldı ancak resmi bir protokol henüz yapılmadı. Resmi protokolün pazartesi günü yapılması planlanırken, madenciler pazartesi gününe kadar bekleyişleirni sürdürecek.

'TELAŞ ETMESİ GEREKEN BİZ DEĞİLİZ'

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, pazartesi günü bir çok şeyin netleşeceğini ancak işçiler bu süre zarfında direnişlerine ve bekleyişlerine devam edeceğini ifade ederek, "Görüşmenin içine pazartesi gününe valilik ile işçi temsilcileri ve Fehmi Özbey bir toplantı gerçekleştirecek. Bizim taleplerimiz konusunda bir anlaşma olmuş. Pazartesi bir protokolle bunu sonuçlandıracağız. Fakat pazartesiye kadar parktaki bekleyişimizi sürdüreceğiz. Şu an bir prensip anlaşması var. Pazartesi günü de bu anlaşmayı somut bir protokole oturtacağız. Orada da bir sonuç üretmeye çalışacağız. Şayet pazartesi günü herhangi bir protokol zemini oluşmazsa önümüze hangi güç çıkarsa çıksın biz kendi istikametimizi bozmadan Ankara doğrultusunda yürümek konusunda netiz. Dolayısıyla telaş etmesi gereken biz değiliz. Biz bunca yıldır Özkar madencilik'te Fırat Madencilik'te Cenne'de Seba'da bunun zulmünü yaşayan biziz. Soma ile de aynı tarihe denk geliyor. Arkadaşlarımız anlattı, olumlu bir görüşme çerçevesi var" dedi.