Erken rezervasyonun avantajları ve dezavantajları

Yaz aylarına yönelik erken rezervasyon kampanyaları açıklanmaya başlandı. Peki, erken rezervasyon yaptırmanın avantajları ve dezavantajları neler? Bilmeniz gereken her şeyi bu yazıda topladık.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Öncelikle “Erken rezervasyon ne demek?” onu açıklayalım. Tüm dünyada uygulanan ve ülkemizde de son yıllarda gittikçe daha çok ilgi gören erken rezervasyon, tatilinizi aylar öncesinden satın alarak, çok daha ekonomik bir tatil yapmanızı sağlayan bir sistem.

İnsanların daha çok yaz aylarında tatile çıktığı düşünülünce tatil ve tur şirketlerinin kampanyaları da çoktan başladı. “En uygun tatil için erken rezervasyonu ne zaman yapmalıyım?” diye sorarsanız bugünler tam da zamanı. Kış aylarında satın alacağınız tatil, erken rezervasyon sürecinde faydalanabileceğiniz en yüksek indirim oranlarıyla size sunuluyor.

Erken rezervasyonla tatil satın almak Türkiye’nin popüler yazlık beldelerine daha ucuza tatil yapmanızı sağlar. Oteller henüz doluluk oranına ulaşmadan başlangıç fiyatlarından konaklamanızı satın alabilirsiniz. Yaza yaklaştıkça ve talebin artmasıyla birlikte indirim oranları, kademeli olarak azalacaktır.

Erken rezervasyon, size bütçenizi ve zamanınızı en ekonomik şekilde planlamanızı, sezonda yükselen fiyatlardan etkilenmemenizi sağladığı gibi, son dakika tatil planlarının aksine, konaklama ve ulaşımda yer bulamama sıkıntısı yaşamanızı da önlemiş oluyor.

Yaz ayında ödeyeceğiniz ücretin aynısını şimdiden ödeyerek, daha iyi bir otelde konaklayabilirsiniz. Yapmanız gereken, nasıl ve nerede tatilinizi geçirmek istediğinize karar vermek. Tatilinizin ana hatlarını belirlerseniz seçenekleri daha iyi değerlendirebilirsiniz. Örneğin, çocuklu bir aileyseniz gideceğiniz otelde çocuğunuzun da keyifli vakit geçirebileceği imkânlar neler? Tatilinizi her şey dahil bir otelde mi yapmak istiyorsunuz yoksa “Ben gittiğim yerin lezzetlerini tatmak için her gece farklı bir yerde yemek yemek istiyorum” mu diyorsunuz. Balayına mı çıkıyorsunuz, yalnız kalıp daha sessiz bir tatil mi geçirmek istiyorsunuz?

Ancak hesaplı tatil yapacağım derken güvenilir bir turizm firması aracılığıyla tatilinizi satın almayı ihmal etmeyin. Muhakkak deneyimli ve dilediğiniz an kolayca ulaşabileceğiniz bir firmayı seçin. Her an tatilinizi iptal etme ihtimaliniz varsa da size koşulsuz iptal seçeneği sunan firmaları tercih edin.(HABER MERKEZİ)