Erkan Baş: 1 Nisan'da iktidara hayatının en büyük şakasını yapacağız

TİP’in İzmir’deki aday tanıtımında konuşan Erkan Baş "Gerçekten değişim isteyenler yeni sosyalist belediyeler kazanırsa o zaman iktidara 1 Nisan'da hayatının en büyük şakasını yapacağız" dedi.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü, İzmir’deki belediye başkan adaylarını Genel Başkan Erkan Baş'ın katılımıyla tanıttı.

Çiğli ilçesinde bulunan Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen aday tanıtımı etkinliğinde konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "hayatı boyunca hiç bu kadar heyecansız bir seçim görmediğini" belirterek, TİP’in olduğu yerlerde ise seçime coşku geldiğini söyledi.

Yaşanan heyecansızlığın ve umutsuzluğun 14-28 Mayıs seçimleriyle doğrudan ilgili olduğunu ifade eden Baş, "değişim" mesajı verdi.

Baş, "Bu yerel seçimlerde TİP'in birinci görevi gerçek bir değişimi başlatmak. Bizi bizden başka kurtarabilecek kimse yok. Kim 'Sizi ben kurtarım' diyorsa ona, 'Hadi oradan yalancı adam' diyeceğiz. Biz, iddia ediyorum Türkiye'deki tüm siyasi partilerden farklıyız. Değişmek şart dediğimizde sadece başkalarına değişim çağrı yapmıyoruz. Kendimiz de o değişim parçası oluyoruz. Geçmişte yaptığımız hatalardan ders çıkararak kendimizi de değiştiriyoruz" dedi.

'TEMBEL MUHALEFET DÖNEMİ BİTTİ'

"Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun en büyük sorumlusu AKP ve saray iktidarıdır. Bu mahallelerde muhalefetin sesi çıkmaz denilen yerlere gideceğiz" diyen Baş, iktidarın İzmir'e ve İzmirliye düşman olduğunu savundu.

Baş, "Tembel muhalefet dönemi bitti. TİP niye İzmir’in ilçelerinde aday çıkarıyor? İzmirli hak ettiğini alsın diye aday çıkarıyor. Bu kadar basittir. Gerisi siyaset magazinidir, dedikodusudur. TİP'in duruşu nettir, kararlıdır. Biz herhangi bir mahallemizi, ilçemizi bu saray iktidarından alıyorsak mutlu oluruz. Herhangi bir yeri bunlara kaybettirirsek mutlu oluruz. Bu nedenle halkımızın hak ettiğinin altına reva görülmesini de asla kabul etmeyeceğimizi bir kez daha tekrar ediyorum. Bu sebeple Çiğli'de, Urla'da, Bornova'da, Karaburun’da TİP en iyisini yapmak için aday olmuştur, aday çıkarmıştır" şeklinde konuştu.

TİP’in adaylarından daha bir aday olmadığını öne süren Baş, parayı değil insanı merkeze alan bir yerel yönetim anlayışını savunduklarını vurguladı.

Erkan Baş, "Biz iddialıyız en iyi yerel yönetim programı TİP'in programıdır. En iyi adaylar TİP’in adaylarıdır. O yüzden artık halkı korkutarak tehditle oy alma dönemini de değiştiriyoruz. 31 Mart akşamı Türkiye’de gerçekten değişim isteyen insanlar yeni sosyalist belediyeler kazanırsa o zaman bu iktidara 1 Nisan'da hayatının en büyük şakasını yapacağız ve hep beraber güleceğiz" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)