Eritre askerlerine Etiyopya sınırında çiftçi kaçırma ve yağmalama suçlaması

Eritre Enformasyon Bakanı Yemane Gebremeskel, Eritre askeri güçlerinin Etiyopya sınırındaki topraklarda çiftçileri kaçırdığı ve besi hayvanlarını çaldığı iddialarını reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Afrika ülkesi Eritre'nin askeri güçlerinin, Etiyopya sınırındaki topraklarda çiftçileri kaçırarak yüzlerce besi hayvanını çaldığı ileri sürüldü.

AA'nın The Associated Press (AP) haber ajansından aktardığına göre, Eritre birlikleri son iki ayda Tigray eyaletindeki iki bölgede kaçırma ve yağmalama olaylarına karıştı. Birleşmiş Milletler (BM) ajansları ve sivil toplum örgütlerince hazırlanan bilgi notunda, Eritre askerlerinin yaklaşık 14 kişiyi kaçırarak yüzlerce hayvanı çaldığı ifade edildi.

ERİTRE İDDİALARI YALANLADI

Bilgi notunda, iki bölgede Eritre güçlerinin kısmi ya da tamamen işgal yürüttüğü belirtilerek, bazı bölgelerde de açlıktan ölümlerin meydana geldiği kaydedildi. Eritre Enformasyon Bakanı Yemane Gebremeskel ise söz konusu yağmalama olaylarını yalanladı.

Etiyopya ordusu ve Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasında yaşanan çatışmalarda orduya destek olan Eritre kuvvetleri bölgeden tamamen çekilmediği için eleştirilerin de hedefindeydi. Barış sonrası bölgeyi tekrar yönetmeye başlayan TPLF liderleri, Eritre'nin bölgeyi boşaltmasını talep etmişti. 2020-2022 yılları arasında süren çatışmalarda savaşan taraflar savaş suçlarına karışmakla itham edilmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)