Eren Baskın'dan Akşener'e: ‘Mertçe işlediğiniz siyasi cinayetlerle’ kaybettim ben babamı

"Geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi" diyen Akşener'e 1993'te 'faili meçhul' cinayete kurban giden Mecit Baskın'ın oğlu Eren Baskın tepki gösterdi: İki elimiz yakanızda...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1993’te Ankara’da işyerinin önünden kaçırıldıktan iki gün sonra Gölbaşı MİT’e yakın bir yerde cenazesi bulunan Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Mecit Baskın'ın oğlu Eren Baskın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "mertçe siyasi cinayet" sözleri nedeniyle tepki gösterdi. 

Sivas'taki aday tanıtım toplantısında konuşan Akşener, Ankara'da uğradığı suikast sonucu ölen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in ailesini anlatırken "Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için de hiçbirimiz korkmadık ama o çocuğun babasını katledenler torbacılar, torbacılar" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından Akşener'in sözlerini alıntılayan Avukat Eren Baskın ise şunları söyledi: "‘Mertçe işlediğiniz siyasi cinayetlerle’ kaybettim ben babamı! Ben 30 yıldır babamın akıbetini sorarken sizin siyasi güdümdeki yargınız beraat kararı ile ödüllendirdi üstadın Mehmet Ağar’ı Bizi eksik bıraktınız… İki elimiz yakanızda!" (HABER MERKEZİ)