Erdoğan'ın helallik istediği şehir: Adıyaman affedecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'helallik' istediği Adıyaman'da, AK Parti'nin 2 milletvekilini kaybedeceğine kesin gözüyle bakılıyor. CHP ve Yeşil Sol Parti'nin 1 milletvekili çıkaracağı öngörülüyor.

Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ADIYAMAN - Seçimlerde uzun yıllardır AK Parti'nin kalesi olarak görülen illerden Adıyaman'da, 2018 seçimlerinde AK Parti 4, Cumhuriyet Halk Partisi ise 1 milletvekilini Meclis'e gönderdi. Halkların Demokratik Partisi 53 bin 440 oy ile CHP'yi geride bıraksa da İYİ Parti ile CHP arasında yapılan ittifak sonucunda vekil çıkaramadı.

Maraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Adıyaman'da depremzedeler hâlâ çadırlarda yaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremin ilk günlerinde istedikleri çalışmaları yapamadıklarını belirterek ‘helallik’ istediği kentte, AK Parti'nin oyları düşüşte. AK Parti'nin 2 milletvekilini kaybedeceğine kesin gözüyle bakılırken, CHP ve Yeşil Sol Parti'nin 1 milletvekili çıkaracağı, ikinci vekil için ise kıyasıya bir yarış yaşanacağı öngörülüyor.

Adıyaman’da 2018'de Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) 1. sıra milletvekili adayı olan Selim Çakır ise bu seçimlerde aday adaylığını açıklamasına karşın liste dışı kaldı. Partisinden istifa ederek bağımsız adaylığını açıklayan Çakır, bu seçimlerde iddialı. Çakır'a göre Adıyaman, 'tarihinde ilk defa' Meclis'e bir bağımsız milletvekili gönderecek.