'Erdoğan'ın evini gözetledikleri' iddiasıyla tutuklanan İsrailli çift serbest

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konutunu gözetledikleri iddiasıyla tutuklanan İsrailli çift sabaha karşı serbest bırakıldı. Çift, İsrail Dışişleri'nin gönderdiği özel jetle eve döndü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konutunu fotoğrafladıkları iddiası üzerine casusluk şüphesiyle gözaltına alınıp tutuklanan İsrailli Natali ve Mordy Oknin çifti sabaha karşı serbest bırakıldı. Çift özel bir jetle ülkelerine dönerken, İsrail Başbakanı Naftali Bennet ile Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in ortak açıklamasında "Türkiye'yle ortak çabaların sonucunda Mordi ve Natali Oknin ülkelerine dönüyor. Türkiye Cumhurbaşkanı ve hükümetine işbirlikleri için teşekkür ediyoruz" denildi.

Açıklamada, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un da çiftin serbest bırakılması için özel çaba gösterdiği belirtildi. İsrail basını, hükümetin gönderdiği özel bir jetle ülkelerine dönen çiftin hem yolculuk sırasında yanlarındaki diplomatlarla, hem de Tel Aviv'e inişte kızlarına sarıldıkları kareleri yayımladı. 

'ÜÇÜNCÜ ÜLKE BASKI YAPTI' İDDİASINA YALANLAMA

Haaretz gazetesinin çiftin serbest bırakılması için üçüncü bir ülkenin yardımının istendiği iddiası ise İsrail Dışişleri tarafından yalanlandı. Haaretz, üçüncü bir ülkenin Oknin çiftinin bırakılması için Ankara'ya baskı yaptığını yazmıştı.

Çamlıca Kulesi'nden Erdoğan'ın evini gözetledikleri iddiası üzerine bir Türkiye vatandaşı ile birlikte gözaltına alınan çift, 12 Kasım'da casusluk suçlamasıyla tutuklanmıştı. Türkiye, İsrailli diplomatların çifti cezaevinde ziyaret etmesine izin vermişti.

Bu olay sırasında İsrail, çiftin istihbarat dahil herhangi bir devlet kurumu için çalışmadığını vurgulayıp suçlamaları reddetmişti. (DIŞ HABERLER)