Erdoğan'dan Özel'e: Kafaya bak ya...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çankırı'da CHP lideri Özgür Özel'e yüklendi: "CHP'nin Genel Başkanı da tıpkı selefi gibi darbe sever çıktı. Kafaya bak ya... Tüm Türkiye'ye bir özür borcu vardır."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'darbe' açıklamalarıyla ilgili olarak "CHP'nin Genel Başkanı darbe sever çıktı. Kafaya bak ya... Özgür efendinin tüm Türkiye'ye bir özür borcu vardır" dedi.

CHP lideri Özgür Özel katıldığı bir programda "Gecenin üçünde yine telefon çalsın, darbe oluyor desinler ayağa kalkar fırlarım, kim yaptığıyla ilgilenmem. Ama derlerse ki gençler yapıyor, bütün partideki gençler, 40 yaşın üzerindeki bütün siyasiler tasfiye olacak. Ben o darbeye teslim olurum" ifadelerini kullandı.

Özel'in bu sözlerine Erdoğan Çankırı'dan yanıt verdi.

Erdoğan, ''CHP'nin yeni genel başkanı tıpkı selefi gibi darbe sever çıktı. Öyle ki televizyonda gülerek darbenin faziletlerinden bahsediyor. Neymiş; belli yaşında altındakiler milli iradeye kastederse bu Türkiye için iyiymiş, doğruymuş, faydalıymış. Kafaya bak ya. Sözünün nereye gittiğin bilen genel başkanlar böyle şeyler söylemez. Özgür efendiye şu gerçeği hatırlatmakta fayda görüyorum; Türkiye'de darbeler dönemi açık ve net artık tamamen kapanmıştır. Her kim milletin iradesine kastederse karşısında bizi bulur 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi 85 milyonu bulur. Siyasette değişim olacaksa bunu yolu sandıktır. Özgür efendinin darbelerde acı çekenler, işkence görenler, hayatları kararanlar başta olmak üzere tüm Türkiye'ye bir özür borcu vardır. Kendisi hiç vakit kaybetmeden çıkıp milletimizden, Meclisimizden ve istismar ettiği gençlerimizden özür dilemelidir. Demokrasimiz adına biz bunun takipçisi olacağız. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde ekranlarda darbe güzellemesi yapan ana muhalefet yöneticisine rastlayamazsınız" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)