Erdoğan'dan muhalefete: Bol bol tatil yaptılar, belediyeleri meze yaptılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Ankara ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı, ATO Congresium'da gerçekleştirildi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, törende yaptığı açıklamadan başlıklar şöyle:

"İnşallah 30 Ocak Salı günü seçim beyannamesini açıklamayacağız. İstanbul'u yeniden vizyona kavuşturmak için gün sayıyoruz. Ankara'nın altın çağına gireceğine de yürekten inanıyorum. AK Parti kurulduğu günden beri genel ve yerel her seçimde iddialı projelerle çıkmış bir partidir. Buradan milletime sesleniyorum. Gerek merkezi yönetim gerek yerel yönetim milletimize sağlayacağı hizmette onların sağlayacağı başarıyı muhalefetin sağlaması mümkün değil.

'ŞEHİRLERİMİZ PERİŞAN OLDU'

Onların şehirlerimize eser kazandırmak gibi bir derdi yok. Kendi iç çekişmelerinden, rant kavgalarından ülke düşmanlarıyla iş birliğinden proje üretmeye vakit bulamıyorlar. İş bilmezlerin elinde şehirlerimiz perişan oldu. Yıllarca yönetimde kaldığı halde hiçbir şey yapmayanlardan bahsediyorum. Hiçbir şey yapmadılar demen yanlış olur. Bol bol tatil yaptılar, şov yaptılar, belediyeleri meze yaptılar. İç ve dış karanlık odaklarıyla ittifak yaptılar. Kendi şehirlerinin meseleleri dışında her şeyi yaptılar.

Ülkemizin en büyük 3 şehrinde temel atmama törenleriyle, atılan temelleri kapatmakla, iline hiçbir büyük proje yapmamakla övünenlere milletimiz hesabı sandıkta soracaktır. Seçim öncesi ne dedilerse tersini yapan bu zübük siyaseti gençlerimize kötü örnek oluyor.

Asla onların bizim vaktimizi boşa harcamasına izin vermeyeceğiz. Biz işimizi düzgünce yapar milletimizin gönlünü kazanırsak, boş lafla, yalanla, reklamla, şovla değil, gerçek hizmetlerle milletimizin huzuruna çıkarsak, biz gösterişten, şaşaadan uzak durur işimizi mütevazı bir şekilde yürütürsek, biz doğru olursak eğri zaten belasını bulur.

Emeklilerimizin refah seviyesini yükseltmek için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Geçen sene 1 defaya mahsus 5'er bin TL ödeme yaptık. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin aylık artığı yüzde 49,25 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranını memurlar ile aynı orana getirdik. "

Türkiye ne zaman yeni bir atılımın eşiğine gelse bunlar hemen rahatsız oluyor. Merkez Bankası rezervlerimiz rekor kırdı bunlar hemen harekete geçiyor. Uzaya astronot gönderip tarihi bir adım attık, bunları adeta afakanlar basıyor.

AK Parti'nin başkan adayları:

Akyurt: Hilal Ayık (Mevcut)
Altındağ: Veysel Tiryaki (Eski Tarım Bakan Yardımcısı)
Ayaş: Mehmet Yüksel Kirazdibi
Bala: Ahmet Buran (Mevcut)
Beypazarı: Tuncer Kaplan (Mevcut)
Çamlıdere: Hazım Caner Can (Mevcut)
Çankaya: Duhan Kalkan (Kalecik Belediye Başkanı)
Çubuk: Baki Demirbaş (Mevcut)
Elmadağ: Eyüp Tekiner (AK Parti İlçe Başkanı)
Etimesgut: Enver Demirel (Mevcut)
Evren: 
Hüsamettin Ünsal (Mevcut)
Gölbaşı: Ramazan Şimşek (Mevcut)
Güdül: Muzaffer Yalçın (Mevcut)
Haymana: Özdemir Turgut (Mevcut)
Kahramankazan: Serhat Oğuz (Mevcut)
Kalecik: Erdal Dal 
Keçiören: Zafer Çoktan
Kızılcahamam: Süleyman Acar (Mevcut)
Mamak: Asım Balcı (Altındağ Belediye Başkanı)
Nallıhan: İsmail Öntaş (Mevcut)
Polatlı: Levent Çağlancı 
Pursaklar: Ertuğrul Çetin (Mevcut)
Sincan: Murat Ercan (Mevcut)
Şereflikoçhisar: Memiş Çelik (Mevcut)
Yenimahalle: Abdulkadir Aydoğan (AK Parti İlçe Başkanı) 

AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u 7 Ocak'ta, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın adaylığını da 18 Ocak'ta gerçekleştirdiği törenlerle duyurdu.

İSTANBUL'UN İLÇE ADAYLARI DA AÇIKLANDI

Geçtiğimiz cumartesi de İstanbul'un 39 ilçesinde aday gösterilen isimler açıklandı. Buna göre Cumhur İttifakı çatısı altında açıklanan adaylardan Silivri ve Beşiktaş'ta MHP'li, 37 ilçede de AK Partili isimler aday gösterildi. AK Parti'nin yönetimindeki 24 ilçe belediyesinden 3'ünde de farklı adaylar gösterildi.

ŞUBAT AYININ İLK HAFTASI TAMAMLANACAK

Ankara adayları tanıtım programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. İlçe adaylarıyla ilgili sürecin de şubat ayının ilk haftasında tamamlanacağı öğrenildi.

(HABER MERKEZİ)