Erdoğan'dan İnce'ye: Doğrusu üzüldüm...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi üzerine, "Doğrusu üzüldüm. Ne oldu da acaba çekildi, bilmiyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak-Altındağ mitinginde konuştu. 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şunları söyledi: “Adaylardan bir tanesi, adaylıktan çekilmiş. Tabii niye çekilmiş, anlamak mümkün değil. Doğrusu üzüldüm. Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi. Ama ne oldu da acaba çekildi, bilemiyorum” dedi. Erdoğan, “Size buradan küçük bir siyaset tüyosu vereyim. Çirkinleşen taraf, çirkefleşen taraf, kaybedeceğini anlayan taraftır. Kimi FETÖ usulü kaset tehdidi ile çirkinleşiyor, kimi kürsüde dili ile çirkinleşiyor, kimi sokakta insanımıza sataşarak çirkinleşiyor” diye konuştu.

Erdoğan, mitingde şöyle konuştu:

DOĞRUSU ÜZÜLDÜM: “Şimdi rakamı aldım. Alanda katılım ne kadar biliyor musunuz? Bay bay Kemal duysun; 100 bin. Maşallah. Altındağ, ne yaptın ya? Yolların kenarları zaten gümbür gümbürdü, ta buraya kadar. Ben inanıyorum ki Altındağ, pazar günü bir başka rekora imza atacak. Pazar günü inşallah balkon konuşmamızın hazırlığını yaptınız mı? Var mısınız? Ona göre, sandıklar patlamalı. Altındağlı ve Mamaklı kardeşlerimin şu karşımda gördüğüm kararlılığı bizim de çalışma şevkimizi arttırıyor. Adaylardan bir tanesi, adaylıktan çekilmiş. Tabii niye çekilmiş, anlamak mümkün değil. Doğrusu üzüldüm. Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi. Ama ne oldu da acaba çekildi, bilemiyorum. Şimdi biz, tabii yola diğerleriyle devam ediyoruz. Önemli olan, benim milletimin vereceği karar.

Evet. Bay bay Kemal’in geçmişi bu, hayal ettiği Türkiye bu. Vesayetten, darbecilerden, terör örgütlerinden, tefecilerden kurtardığımız Türkiye’ye bunlar ne verebilir? Önlerine gelene makam mevki vaat ederek, milletin kazanımlarını yıkma tehdidi savurarak bu ülkenin yönetimine talip olunur mu? Yalan ve iftira siyasetiyle belki CHP’de başkanlık koltuğunu koruyabilirsin, ama milletimiz size kendi kaderini teslim etmez.

DEĞİL HAVAYI GERMEK, DÜNYAYI DA YERLE BİR EDERİZ: Birileri, bizi, seçim döneminde özellikle havayı biraz germekle suçluyorlar. Ama kalkıp da terör örgütünün bu ülkeyi nasıl germek istediğini hiç konuşmuyorlar. Teröristler neler yapıyor, bunu konuşmuyorlar. Biz, ülkemizin ve milletimizin menfaatleri söz konusu olduğunda, değil havayı germek, gerekirse dünyayı da yerle bir ederiz. Bizim, tıpkı sevgimiz gibi öfkemiz de milletimiz içindir. Kendi adımıza kimseyle kavga etmeyiz. Ama milletimiz söz konusu olduğunda kimseyi gözümüz görmez.

ÇİRKİNLEŞEN TARAF, ÇİRKEFLEŞEN TARAF, KAYBEDECEĞİNİ ANLAYAN TARAFTIR: Size buradan küçük bir siyaset tüyosu vereyim. Çirkinleşen taraf, çirkefleşen taraf, kaybedeceğini anlayan taraftır. Kimi FETÖ usulü kaset tehdidi ile çirkinleşiyor, kimi kürsüde dili ile çirkinleşiyor, kimi sokakta insanımıza sataşarak çirkinleşiyor. Ben, sadece şu kadarını söyleyeyim; siz, ülkemizdeki siyasi iklime bakın ve kimin çirkinleştiğine kendiniz karar verin. Biliyorsunuz biz, yürüttüğümüz her mücadeleyi, verdiğimiz her kavgayı, ülkesinin hanesine yazdırdığımız her kazanımı milletimiz ile birlikte gerçekleştirdik. Bugüne kadar girdiğimiz 15 seçimin tamamını hem de açık ara önde bitirmiş olmamız, bunun ispatıdır.

ZAMAN ZAMAN SIKINTILAR YAŞASAK DA BU YÜKSELİŞİ SÜRDÜRÜYORUZ: Dünyada yaşanan krizlerin ülkemize etkileri sebebiyle zaman zaman sıkıntılar yaşasak da hızla sorunları çözerek bu yükselişi sürdürüyoruz. İşçi ve memur ücretlerinden emekli maaşlarına, esnaf desteklerinden sosyal yardımlara kadar her alanda bunu yapıyoruz. İnsanımızın refah kaybını, gelirini artırarak süratle telafi ediyoruz.

NE YAPILDIYSA MELİH BEY DÖNEMİNDE YAPILDI: Artık altyapı yatırımlarımızı önemli ölçüde tamamladık. Şu Ankara’da, Allah aşkına, altyapı adına mevcut belediye başkanı bir şey yaptı mı ya? Ne yapıldıysa Melih Bey döneminde yapıldı. Belediyecilik adına en ufak bir şey, bu zat yapmadı. İstanbul da öyle. İzmir rezalet. İşte bunlara pazar günü bir ders verelim. Ardından da 2024’te yerel yönetimler… Dersini verelim. Hazır mıyız?

Erdoğan, Ankara’nın Sincan ilçesinde yaptığı mitingdeki konuşmasında ise özetle şunları söyledi:

YARIN, BİLEMEDENİZ CUMARTESİ GÜNÜ ORTAYA ÇIKAR: “Bay bay Kemal neyle geldi? Kasetle geldi. Şimdi de cumhurbaşkanları adaylarından birini saf dışı bıraktı. Nasıl bıraktı? Herhalde o da yarın, bilemedeniz cumartesi günü ortaya çıkar, değil mi? Çünkü bunların bütün işi fırıldak. Yani bundan sonra bay bay Kemal'e fırıldak diyebilirsiniz. Ama asıl dersi sandıkta vereceksiniz.

ARTIK NE YAPTILARSA BİR ADAYI GERİ ÇEKİLMEYE MECBUR BIRAKTILAR: Dün kasetle genel başkanlık koltuğuna getirilenler, bugün de yine aynı yöntemle cumhurbaşkanlığına atanmaya çalışıyorlar. İşte gördünüz. Artık ne yaptılarsa bir adayı geri çekilmeye mecbur bıraktılar. Anlaşılan o ki FETÖ yöntemleri yine iş başında. Ülkemizde siyasetin seviyesinin bu kadar düşürülmesine gönlüm razı değil. Bay bay Kemal; sen kasetle geldin, bunu biliyoruz. Ama benim milletim, seni kasetle veya CD ile bu defa bir yerlere getirmeyecek. Tam aksine, sana bay bay diyecek.

SONUÇLAR AÇIKLANANA KADAR EN KÜÇÜK BİR REHAVETE, EN KÜÇÜK BİR TEREDDÜDE YER VERMEYECEĞİZ: Eskiden olsa ülkenin yıllarca belini doğrultamayacağı nice sıkıntının üstesinden kısa sürede geliyoruz. Darbe yaşadık. Terör saldırıları yaşadık. Ekonomik tuzaklar yaşadık. Covid salgını yaşadık. Rusya-Ukrayna savaşının yol açtığı küresel krizi yaşadık. Deprem yaşadık. Tüm bunlara rağmen hamdolsun, dimdik ayaktayız. Küresel krizlerden, üretimimizi ve istihdamımızı artırarak çıktık. Terör saldırılarını, teröristlerin başlarını inlerinde ezerek püskürttük. Ekonomik tuzakları, kendi programımızı uygulayarak boşa çıkardık. Depremin altından, şehirlerimizi bir yılda ayağa kaldıracak çalışmalarla kalkıyoruz. İşçimizin, memurumuzun, emeklilerimizin gelirlerinde, sıkıntıların yol açtığı refah kayıplarını giderecek artışlar yapıyoruz. Sanayicimizi, esnafımızı hibe ve teşviklerle destekliyoruz. Pazar günü bunun için sıkı çalışalım, yeter. Aman ha, sonuçlar açıklanana kadar en küçük bir rehavete, en küçük bir tereddüde yer vermeyeceğiz. Kimsenin tahrikine gelmeden kendi işimize bakacağız. Tercihimizi doğrudan yana yaparak yolumuza devam edeceğiz.”  (HABER MERKEZİ)