Erdoğan'dan Fenerbahçe'ye 3 Temmuz mektubu

3 Temmuz şike kumpasının 10. yıldönümü nedeniyle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı. Erdoğan da mektuba yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Kulübü, 3 Temmuz'un 10'uncu yıl dönümü nedeniyle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki mektuplaşmayı yayımladı. Ali Koç mektubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fenerbahçe TV ve diğer sosyal medya platformlarında yayınlanmak üzere 3 Temmuz'la ilgili bir mesaj yayınlamasını talep etti. Erdoğan da yazdığı mektupta "FETÖ'nün ülkemize ve milletimize bir daha benzer acılar yaşatmaması için Fenerbahçe camiasının desteği ve dayanışması son derece önemlidir" ifadesinri kullandı. 

Ali Koç'un Erdoğan'a yazdığı mektup şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanım,

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 3 Temmuz 2011 sabahı hain örgütün savcılarının başlattığı sözde şike davasından beri süren hak arama mücadelesi, FETÖ'nün çarptığı ilk duvar olmuş, hainlerin maskesini düşürmüş ve aziz milletimizde de bir uyanışı başlatmıştır. Vardığımız noktada yüce Türk yargısı, bu süreçte Kulübümüze kurulan kumpası tescil etmiş ve sanıkları binlerce yıllık hapis cezasına mahkûm etmiştir. 15 Temmuz 2016'da, eli kanlı örgütün milli iradeye kastettiği hain darbe girişimi, ülkemizin ne büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığını gösterdi, kıymetli şahsınızın FETÖ'ye karşı verdiği mücadelenin ehemmiyetini ortaya koydu.

Zat-ı alinizin önderliğinde FETÖ'ye karşı olan tavizsiz duruş, artık milletimizin duruşudur. Bu ülkenin değerlerini kendine temel almış ve bu milletle var olan Fenerbahçe Spor Kulübü de bu duruşun, bu mücadelenin büyük bir parçasıdır. Fenerbahçe'nin FETÖ'ye karşı olan adalet mücadelesinin 10. yılı olan 3 Temmuz 2021 Cumartesi günü, Kulübümüzün Yüksek Divan Kurulu üyesi olmasından büyük bir şeref duyduğumuz zat-ı alinizin, kulübümüzün televizyonu Fenerbahçe TV'de ve tüm sosyal platformlarımızda yayınlanmak üzere bu konudaki yorum ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmanızı ve haklı davamıza destek olmanızı Fenerbahçe ailesi olarak arz ve temenni ediyor; katkılarınızın bizleri onurlandıracağını paylaşmak istiyoruz.

Desteğiniz FETÖ'ye ve onun işbirlikçilerine karşı da milletimizin vereceği en büyük mesaj olacaktır."

ERDOĞAN'DAN YANIT: TEBRİK EDİYORUM

Erdoğan da, Ali Koç'un mektubuna cevap olarak "Fenerbahçe Adalet Mücadelesi 10. Yıl Dönümü Mesajı" başlıklı mektup yazarak, "FETÖ'nün, yargı marifetiyle Türk futbolunu dizayn etme girişimi, Fenerbahçe camiasının dik duruşu sayesinde başarısızlığa uğramıştır. Örgütün, demokrasimize ve istiklalimize yönelik hamlelerinin çoğunun akim kalmasında, Fenerbahçe'nin yürüttüğü hak arama çabasının önemli payı vardır" ifadelerini kullandı. Mektubun tam metni şöyle: 

Sayın Ali KOÇ

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı

FETÖ, tüm kurum ve kuruluşlarıyla devletimizi ele geçirme hedefi doğrultusunda 40 yıl boyunca sinsi bir şekilde çalışmış, bu süreçte sayısız ihanete, alçaklığa ve zulme imza atmıştır. Örgüt, özellikle yargı ve emniyet içinde yuvalanmış militanları vasıtasıyla, gerektiğinde en temel hukuk kaidelerini bile çiğneyerek, spordan siyasete, sivil toplumdan iş dünyasına kadar her alana müdahale etmiştir.

Bu sürecin hem en canlı şahitlerinden hem en büyük mağdurlarından biri, hiç şüphesiz, Fenerbahçe Spor Kulübü'dür. FETÖ'nün, yargı marifetiyle Türk futbolunu dizayn etme girişimi, Fenerbahçe camiasının dik duruşu sayesinde başarısızlığa uğramıştır. Örgütün demokrasimize ve istiklalimize yönelik hamlelerinin çoğunun akim kalmasında, Fenerbahçe'nin yürüttüğü hak arama çabasının önemli payı vardır. Devletimiz de 17-25 Aralık girişimi sonrasında başlattığı, 15 Temmuz ihanetinden sonra çok daha kararlı bir şekilde sürdürdüğü mücadelesi ile örgüte ağır darbeler indirmiştir.

Son FETÖ'cü hain de hukuk önünde hesap verene kadar, bu sinsi terör örgütüyle mücadelemiz devam edecektir. Örgütün ülkemize ve milletimize bir daha benzer acılar yaşatmaması için Fenerbahçe camiasının desteği ve dayanışması son derece önemlidir. FETÖ'ye karşı adalet mücadelesinin 10'uncu yıl dönümünde, sizlerin şahsında Fenerbahçe'ye gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere vatanımızın istiklal ve istikbali uğrunda canlarını feda eden tüm kahramanları rahmetle yâd ediyor, gazilerimizin her birine sağlık ve afiyet diliyorum.

FENERBAHÇE'DEN 3 TEMMUZ PAYLAŞIMI

Fenerbahçe kulübü, Twitter hesabından da ''Hesap vakti' adıyla etiket oluşturarak bir video paylaştı. Fenerbahçe'nin açıklaması şöyle: 

"Bugün, günlerden yine 3 Temmuz…

Fenerbahçe’nin, Cumhuriyet tarihinin en kirli, en hain, devletin tüm kademelerini cebren ve hile ile ele geçirmiş bir terör örgütünün saldırısına uğramasının üzerinden tam 10 yıl geçti.

Bu hainlerin hesap etmediği şey Fenerbahçe’nin, Ata’sının gençliğe hitabesinde emrettiği “Bir gün vazifeye atılmak mecburiyetinde kalırsan içinde bulunduğu vaziyet ve imkânı düşünmeyeceksin” talimatına kalben bağlı olduğuydu!

Fenerbahçe Spor Kulübü, binlerce sporcusu, milyonlarca taraftarıyla;

Başkanı, camiası, yöneticisi, sporcusuyla 3 bin 650 gün, 87 bin 600 saat önce direnişi başlattı, hainlere karşı sarı-lacivert bir duvar ördü!

FETÖ’nün organize ettiği bu kumpasa karşı ‘bu şike davası değil!’ diye haykırıp 7’den 70’e tüm gücümüzle mücadele verirken Fenerbahçe yapayalnızdı!

Medya eliyle her gün yeni bir iftiraya uğradık, toplum nezdinde Fenerbahçe’nin onurlu duruşunu kendileri gibi iki paralık etmeye çalıştılar.

TV programları FETÖ tetikçiliği yapan, futboldan bihaber sözde spor yorumcularıyla doldu.

'FETÖ YENİLDİ, FENERBAHÇE BÜTÜN OLDU'

Bu rol sahipleri sonraki yıllarda kendilerine yakışan bir duruşsuzlukla geri adım atsalar da tertemiz Fenerbahçemize attıkları iftiralar, yaktıkları canlar, ağlattıkları çocuklar unutulmadı, BİZ UNUTMAYACAĞIZ!

Fenerbahçe, 3 Temmuz sabah saat 06.00 sularında uyandığı noktadan bir adım geri atmadı, bir an vazgeçmedi, asla durmadı, hiçbir zaman susmadı…

Karşısına polis, hâkim, savcı rolünde çıkan FETÖ mensupları ise bugün yerle yeksan oldular!

10 yıllık mücadele sonunda FETÖ yenildi, Fenerbahçe daha da bütün oldu!

Herkes, her şey yer değiştirdi, Fenerbahçe hep ilk gün durduğu yerde İNANÇLA kaldı.

Hainler, sarı-lacivert duvara çarptı, darmadağın oldu; adalete yakılan fenerin ateşinde kül oldular.

Fenerbahçe'den 'Mücadelemiz bitmeyecek' vurgusu

O gün, o kumpası planlayıp hayata geçirenler, bugün ya hapiste ya da kaçacak yer arıyorlar.

Operasyon ‘3-4 ay konuşulur, unutulur’ sananlar bugün tarihin kirli sayfalarına gömüldüler!

Bu isimlerin hepsi tüm Fenerbahçelilerin hafızalarında, çamurla eşleşecek şekilde, kazınmamak üzere yer etti.

Bu kişilerden tek tek hesap sorulana kadar MÜCADELEMİZ BİTMEYECEK!

Hain kumpasın 10. yıl dönümünde,

Takımınla, taraftarınla, değerlerinle;

Kökleri toprağın en güçlü ve en naif yanı,

Umut, inanç, gurur saçan dalları yarınların feneri olan renklerinle;

FENERBAHÇE SEN ÇOK YAŞA!"

(HABER MERKEZİ)