Erdoğan yarın Körfez turuna çıkıyor: 'Bu ziyarette umutlarımız var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez ülkelerini ziyaret edecek. Erdoğan, tura ilişkin "Bu ziyarette umutlarımız var" ifadesini kullanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan bir Körfez turuna çıkıyor. Erdoğan'ın Körfez ülkeleri turunda ekonomik ilişkiler ve yatırımlar ağırlıklı olacak.

Erdoğan'ın ilk durağı Suudi Arabistan olacak. Erdoğan burada Kral Selman bin Abdülaziz Al Suud’la görüşecek, Suudi Arabistan-Türkiye İş Forumu’na katılacak.

Ardından, Katar'a geçecek Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüşecek. Cumhurbaşkanı, Doha’da yapılacak Katar-Türkiye İş Forumu’na katılacak.

Erdoğan'ın son durağı ise Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olacak. BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed ile buluşacak Erdoğan, Abu Dabi’de düzenlenecek BAE-Türkiye İş Forumu’na da katılacak.

Erdoğan'ın muhataplarıyla sağlık, enerji ve savunma sanayii gibi çeşitli alanlarda iş birliğini ele alması bekleniyor.

CEVDET YILMAZ VE MEHMET ŞİMŞEK DE GİTMİŞTİ

Kısa süre önce, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bölgeye giderek, ekonomik iş birliği imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla bir dizi temasta bulunmuştu.

ERDOĞAN: UMUTLARIMIZ VAR

Erdoğan, NATO Zirvesi dönüşünde ziyaretlere ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu ziyarette umutlarımız var. Arkadaşlarımı önceden gönderdim. Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri buraları dolaştılar. Biz de bir heyetle gideceğiz. Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri'ni dolaşarak onlarla aramızdaki her türlü ilişkileri daha da güçlendirelim istiyoruz. Hatta bugün Muhammed bin Zayed aradı. Merak ediyorlar. Ne oldu, nasıl gitti falan. Dedik ki ‘Nasıl olsa çarşamba günü sizdeyiz. Orada etraflıca bunları görüşürüz.’ Katar'dan oraya gideceğiz, Suudi Arabistan’a, Katar’a geçeceğiz ve umutluyum. Ön ziyaretlerde arkadaşlarımız belli bilgilendirmeleri yaptılar. Yapacağımız ziyarette de Türkiye'ye verecekleri destekleri bizzat görme, yaşama imkanımız olacak. Daha önce yaptığım görüşmelerde kendileri söyledi. ‘Türkiye'ye ciddi yatırımlar yapmaya biz hazırız.’ Bunu bu ziyaretle birlikte de inşallah noktalamış olacağız. Bu yatırımlar belki bizde olacak, belki Suudi Arabistan’da, Katar’da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde olacak." (HABER MERKEZİ)