Erdoğan ve Özel çay davetinde buluştu: Randevu netleşti

23 Nisan Resepsiyonu çıkışı Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti grup başkanlarını çaya davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel davette görüştü.  

Google Haberlere Abone ol

ANKARA-  AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşme öncesi ilk teması TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonunda gerçekleşti. Resepsiyona katılan Erdoğan, aralarında Özel'in de bulunduğu bazı siyasi parti genel başkanlarıyla çay içti. Özel, "Bugün bayramlaşmak üzere kendisi 'İçeride bir çay içelim' dedi. Çayımızı içtik, bayramlaştık, haftaya görüşeceğiz" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, kapıda karşıladı. Erdoğan, resepsiyonda davetlilerle bir süre sohbet edip, fotoğraf çektirdi. Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, 'Uzun zamandır biz sizi Meclis resepsiyonunda görmüyorduk; Nasılsınız?' sorusuna "Gayet iyiyiz. Görüyorsunuz, sabah ayrı program; sabah zaten sizlerle birlikte değil miydik? Çocuklarla 23 Nisan’ı kutladık. 23 Nisan’ı çocuklarla kutlarken sizinle de kutladık. Ondan sonra İstanbul seferi yaptık. İstanbul’dan şu anda döndüm geldim ve buradayım" dedi.

Erdoğan, 'Özgür Özel de burada. Sizinle bir görüşme talebi vardı. Acaba bir araya gelir misiniz? El sıkışma görüntüsü alabilir miyiz?' sorusuna ise "Benimle bir görüşme talepleri oldu. İnşallah en kısa zamanda bir araya gelişi de gerçekleştiririz. Ayaküstü filan olacak işler değil onlar" yanıtını verdi.

'MEVCUT ANAYASAYA UYAN BİR ERDOĞAN BİZİMLE KONUŞABİLİR'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Meclis'te düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda açıklamalarda bulundu. 

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme için "Bu şartlar altında seçmen bize birbiriyle konuşmayan, birbiriyle kavga ve polemik yapan iki siyasi lider olma görevi vermedi. Birbirimizi dinleyeceğiz, anlayacağız ve buna uygun olarak seçmenin bize verdiği görevleri yapacağız. Dengeli ve doğru bir iletişim olursa millet kazanır. Yok gerginliğe dönersek, tartışırsak millet kaybeder. Ama daha sonra millet kendine kaybettirene de kaybettirir" ifadelerini kullandı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinlemeden yeni anayasa müzakerelerine kapıyı kapamayacağını söyleyen Özel, "Ben sayın Erdoğan'ı dinlemeden bir şey diyemem. Büyük ihtimalle Sayın Erdoğan belli arkadaşlarını görevlendirecektir. Nasıl kapsam düşündüklerini... Bir kırmızı çizgiden önce bir başlangıç hattının olması lazım. Siz şimdi anayasayı değiştirecekseniz, uymayacağınız bir anayasayı değiştirecek misiniz? Son anayasa Sayın Erdoğan için yapıldı. Bu anayasaya uyuyor mu? Ben AİHM kararlarına uymadığını biliyorum. AYM kararlarını son Can Atalay örneğinde tanımıyor. 1 Mayıs'ta Taksim'in açılmasına ilişkin AYM kararına uymuyor. Pek çok AYM kararına uymuyor. Mevcut anayasaya uyan bir Erdoğan bizimle geleceğe dönük bir anayasa konuşabilir" dedi.  

Özel, erken seçim tartışmalarına ilişkin ise "Millet istemeden istemeyeceğim" dedi. 


23 Nisan Resepsiyonu çıkışı Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi parti grup başkanlarını çaya davet etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte resepsiyon salonunun yanında bulunan odaya geçen Erdoğan, burada CHP lideri Özel ile sohbet etti. 

TBMM Başkanvekili Celal Adan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksal'ın da bulunduğu odadan yaklaşık 15 dakika sonra Özgür Özel ayrılırken, CHP lideri gazetecilerin "görüşme tarihi belli mi" sorusu üzerine, "Hasan Bey'le bizim Özel Kalem görüşecekler, gelecek hafta içinde uygun bir tarih belirlenecek. Salı günü zaten Meclis Başkanımızla sözleşmiştik, görüşecektik. Sayın Cumhurbaşkanıyla da iki özel kalemin varacağı bir mutabakata göre görüşeceğiz. Bugün bayramlaşmak üzere kendisi 'İçeride bir çay içelim' dedi. Çayımızı içtik, bayramlaştık, haftaya görüşeceğiz" dedi.


'İNŞALLAH BİR ARAYA GELECEĞİZ'

Erdoğan, Özel ile görüşmeye ilişkin çıkışta gazetecilerin, 'İlk temas gerçekleşti mi, bir sohbetiniz oldu mu?' sorusu üzerine "Önümüzdeki hafta Sayın Özgür Özel ile inşallah bir araya geleceğiz" ifadelerini kullandı.

 

(HABER MERKEZİ)