Erdoğan, Sude Naz Akkuş'un cenazesinde: Her an ölüme hazır olacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'daki 'AK Parti Gençlik Programı'ndan dönüş sırasında yaşanan kazada hayatını kaybeden Sude Naz Akkuş'un, Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki cenazesine katıldı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Adana'daki AK Parti Gençlik Programı'ndan dönenleri taşıyan otobüsün şarampole devrildiği kazada hayatını kaybeden 3 kişiden Sude Naz Akkuş'un (20), Kartepe ilçesindeki cenazesine katıldı. Erdoğan, "Şuna her şeyden önce inanacağız. Rabb'im buyuruyor ki 'Ölümü de hayatı da biz sizleri imtihan için yarattık.' Bunun yaşı yok. Her an ölüme hazır olacağız" dedi. 

Üniversite öğrencisi Akkuş için Kartepe ilçesindeki Meşelik Park Camii’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Törende, Akkuş'un ailesi cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Cenaze namazına Erdoğan’ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, milletvekilleri de katıldı. Erdoğan, Sude Naz’ın cenazesinin yanında bulunan ve yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı dün hayatını kaybeden Taliha Ustabaş’ın (82) da cenaze namazını kıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, olayın sorumluları hakkında yargının gerekli işlemleri yaptığını ifade ederek "Adana'da bizler akşam bütün gençlerimizle çok coşkulu, heyecan dolu bir akşam yaşadık. Ertesi sabah bu elim trafik kazasını duyduk. Rabb'imden temennimiz odur ki inşallah bu genç yaşta ebediyete uğurladığımız Sude kızımız ve Taliha Hanım için Rabb'im mekanlarını cennet eylesin diyorum. Taksiratlarını hasenata tebdil eylesin" dedi.

'ÇOK İYİ NİYETLE BÖYLE BİR YOLCULUĞA ÇIKMIŞLARDI'

Aile üyelerine de baş sağlığı dileyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şuna her şeyden önce inanacağız. Rabb'im buyuruyor ki 'Ölümü de hayatı da biz sizleri imtihan için yarattık.' Bunun yaşı yok. Her an ölüme hazır olacağız. Bizim için ölüm bir yok oluş değildir. Ölüm aslında Müslümanlar için bir tebdili mekandır. Dünyadan ahirete irtihal. Gerek Taliha Hanım gerek Sude kızımız için inşallah sevgili Peygamberimizin livaül hamd ismiyle müsemma sancağı altında buluşuruz. Bu duamızı yapıyoruz. Sabredeceğiz ve inşallah Sevgililer Sevgilisi'nin sancağı altında Rabb'im bizleri haşr-u cem eylesin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, trafik kazasına karışan otobüsün şoförüyle ilgili de şunları kaydetti:

"Özellikle de Sude kızımızın olduğu otobüsteki şoförle ilgili yargı, gerekenler neyse bunların takibini yapıyor, yapacak ve bizler de bunun takipçisi olacağız. Bunu takipsiz bırakamayız. Onlar çok iyi niyetle böyle bir yolculuğa çıkmışlardı ve bu yolculuğun maalesef sonu tabii böyle gerçekleşti" diye konuştu.

Sude Akkuş'un cenazesi, daha sonra İstasyon Mezarlığı'nda toprağa verildi.

AA ve DHA'nın haberine göre Niğde’deki otobüs kazasının ardından Konya’ya sevk edilen yaralılardan otobüs şoförü H.A'nın Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, 6 öğrencinin ise Konya Şehir Hastanesi’nde tedavileri sürüyor. 

Adana'dan Konya'ya giden 42 C 0641 plakalı otobüs, Adana-Niğde Otoyolu Güney köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrilmiş, kazada 3 kişi hayatını kaybetmiş, 41 kişi yaralanmıştı. (HABER MERKEZİ)