VİDEO

Erdoğan seçim öncesinde 'yeni bir Kardak Krizi' mi arıyor?

Doç. Dr. Hakan Güneşi dış politikadaki son gelişmeleri saat 17.00’de Beynelmilel canlı yayınında değerlendirdi.

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Atina’ya yönelik füze açıklamaları Türkiye-Yunanistan arasındaki gerginliği yeniden tırmandırdı. Yunan basını bu açıklamaları 2023'teki cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağladı. Erdoğan'ın "Gerekirse vururuz" açıklamaları ne anlama geliyor, artan gerginliğin sonu nereye varacak? İktidar, yaklaşan seçimler öncesinde yeni bir Kardak Krizi mi yaratmanın peşinde?

Avrupa Birliği (AB) haftaya, yakın tarihindeki en büyük yolsuzluk skandallarından birinin yankılarıyla başladı. Avrupa Parlamentosu'nda (AP) rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen operasyon, dünya basınında geniş yer buldu. Rüşvet skandalının sadece AP için değil, AB için de 'büyük bir felaket' olduğu yönündeki değerlendirmeler ne anlama geliyor?

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki işbirliğinin 'çok endişe verici' olduğunu söyledi. Bu açıklamalar bağlamında, AB'nin Rusya konusundaki yaptırımları konusunda Türkiye’yi ne bekliyor?

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi İletişim Direktörü John Kirby 'İran ve Rusya arasında derinleşen savunmaya dayalı işbirliğinden kaygı duyduğunu' dile getirdi. Kirby, ABD’nin bu ilişkiyi bozmak adına elindeki araçları kullanacağını da söyledi. ABD derinleşen İran-Rusya ilişkisini nasıl bozacak?

Doç. Dr. Hakan Güneş Beynelmilel’de canlı yayında değerlendirdi. (HABER MERKEZİ)