Erdoğan New York'ta İsrail Başbakanı Netanyahu'yla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'taki Türkevi'nde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD'de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, New York'taki Türkevi'nde yapılan görüşmede "uluslararası ve bölgesel meseleler ele alındı", "iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler ile İsrail-Filistin ihtilafıyla ilgili son gelişmeler" konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, Türkiye'nin İsrail ile enerji, teknoloji, inovasyon, yapay zeka ve siber güvenlik alanlarında ortak çalışmalar yapabileceğini belirterek, barışın egemen olduğu bir dünya için hep birlikte çalışılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulün ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "BM 78'inci Genel Kurul temaslarımız kapsamında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir görüşme gerçekleştirdik. İstişarelerimiz ülkemiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olsun." ifadelerini kullandı.

NETANYAHU: KRAVAT BENZERLİĞİMİZ İLİŞKİLERİN GELİŞTİĞİNİ GÖSTERİYOR

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Erdoğan ve Netanyahu'nun görüşmesinde İngilizce, hem ‘kravat’ hem ‘ikili ilişki’ anlamına gelen 'tie' kelimesi üzerinden esprili bir konuşma geçti. Netanyahu, Türkevi’ni birkaç cümleyle övdükten sonra Erdoğan’a “Kravatını da beğendim” dedi. Cumhurbaşkanı’nın bu iltifata gülerek, “Gömlek de kravat da aynı” demesi üzerine, Netanyahu, “Kravat benzerliğimiz ikili ilişkilerimizin geliştiğinin göstergesi” dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, paylaştığı sosyal medya mesajında da 'yenilenen ortaklığın ilerletilmesi' için karşılıklı ziyaretleri dört gözle beklediğini söyledi. Netanyahu, İstanbul’daki İsrailli turistlere yönelik bir saldırının engellenmesi konusunda gösterilen güvenlik işbirliği için Erdoğan’a teşekkür ettiğini de paylaştı.

İTALYA BAŞBAKANI MELONİ'YLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi'nde İtalya Başbakanı Meloni'yle de görüştü. Yaklaşık 40 dakika süren görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu. (HABER MERKEZİ)