Erdoğan-Miçotakis görüşmesinden 'göç mutabakatı' çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'nun yapıldığı New York'ta Yunanistan Başbakanı Miçotakis'le görüştü.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 78. Genel Kurul görüşmeleri için gittiği New York'ta temaslarını sürdürüyor.

Erdoğan son olarak Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya geldi. 

Görüşme basına kapalı yapıldı.

İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, 'iki liderin Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde mevcut olumlu iklimi ve bunu muhafaza etme kararlılıklarını teyit ettikleri' bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in, 'her iki ülke için sınama olduğu bilinciyle göç meselesinde birlikte çalışma konusunda anlaşma sağladıkları' kaydedildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Türkevi'nde gerçekleştirdiğimiz görüşme ülkemiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olsun" ifadesini kullandı.

Dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşen Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte ABD Başkanı Joe Biden ve eşinin, heyet başkanları ile eşleri onuruna verdiği resepsiyona katılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan öncesinde ise BM'nin 78’nci Genel Kurulu görüşmelerinde konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)