Erdoğan: İçinde bulunduğumuz asrı, 'Türkiye Yüzyılı' haline getirmekte kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütahya'da yaptığı konuşmada "2053 vizyonumuzu oluşturuyoruz, 2071 idealimiz gelecek. İçinde bulunduğumuz asrı, 'Türkiye Yüzyılı' haline getirmekte kararlıyız."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da 30 Ağustos Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri ve Kütahya Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, millete kazandırdıkları eser ve hizmetlerin yanı sıra küresel ve bölgesel gelişmelerde, Türkiye'yi her bakımdan dünyanın en stratejik ülkelerinden biri haline getirdiklerini söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girmeyi hedefleyen bir vizyona kavuşturduysak, bunu, son 20 yılda kurduğumuz altyapıya ve verdiğimiz mücadeleye borçluyuz. Son dönemde milletimizin canını yakan bazı sıkıntılar... Ama bu dünyanın da sorunu. Siz bakmayın Avrupa'sından Amerika'sına kadar tüm gelişmiş ülkelerin, sanki böyle bir sorunları yokmuş gibi davrandığına. Emin olun onların başındaki kara bulutların taşıdığı felaket yağmurları, bizim yaşadıklarımızla mukayese bile edilmez. Bak doğal gaz bulamıyorlar. Şu anda marketlerin rafları Avrupa'da boş. Şimdi biz Tarım Kredi Kooperatifleri'yle vatandaşımıza daha ucuza ürünlerimizi satmaya başladık ve bu artarak devam edecek. 1300 tane marketi süratle 2 bin, 2 bin 500, 3 bine çıkartacağız ve benim vatandaşım Tarım Kredi Kooperatifleri'nden ucuz ürün almaya devam edecek.

‘BİRAZ SABIR VE DAHA ÇOK DESTEK İSTİYORUM’

Türkiye, yıllar önce tercihini istihdam ve üretimden yana yaparak ekonomik modelini değiştirdiği için bu küresel fırtınadan en az kayıpla çıkacaktır, öyle de oluyor. İnşallah yılbaşından sonra, aldığımız tedbirlerin, uyguladığımız politikaların, vatandaşlarımızın günlük hayatlarındaki olumlu yansımalarını daha iyi göreceğiz. Hep söylediğim gibi kardeşlerim, biraz sabır ve daha çok destek istiyorum. Çünkü bizim en büyük gücümüz, birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir. İnsanlarını güvenlik ve refah şemsiyesi altında yaşamaya alıştırmış ülkelerin asıl krizi ise daha yeni başlıyor. Üretim ve tedarik kanallarındaki bozulmayı, finans alanındaki dalgalanmayı, işsizlikle birlikte sosyal çalkantılar izlemeye başladığında hepsinin de nasıl çaresizce sağa sola yalpaladığını göreceğiz. Biz ise kimi küçük sarsıntılara rağmen mücadeleyi bırakmadan, istikameti bozmadan yolumuza devam ediyoruz."

‘İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ ASRI, ‘TÜRKİYE YÜZYILI’ HALİNE GETİRMEKTE KARARLIYIZ’

11 yıl önce 2023 hedeflerini ilan ettiklerinde, birilerinin dalga geçtiğini, yaşanılan onca hadiseye rağmen hedefleri adım adım hayata geçirdiklerini ve eksikleri süratle tamamlamaya çalıştıklarını anlatan Erdoğan, "Şimdi 2023 hedeflerimizden aldığımız güçle 2053 vizyonumuzu oluşturuyoruz ardından 2071 idealimiz gelecek. Hep söylediğimiz gibi içinde bulunduğumuz asrı, ‘Türkiye Yüzyılı’ haline getirmekte kararlıyız" diye konuştu.

'UTANMADAN DİYORLAR Kİ ‘İŞSİZLİK VAR’. NE İŞSİZLİĞİ YA? YETER Kİ İŞ İSTESİN VATANDAŞ. İŞ ÇOK'

Erdoğan’ın konuşmasının ardından açılışı yapılacak tesislere video konferans aracılığıyla bağlantı yapıldı. Erdoğan, Kütahya’daki Tulu Seramik Fabrikası’nın açılışı sırasında, “Kaç kişi çalışacak burada” diye sordu. Fabrikada bin 150 kişinin çalışacağı bilgisini alan Erdoğan, şöyle konuştu:

“İngiltere, Almanya, İspanya'ya ihracat da var. Şu anda bin 150 kişi çalışıyor ama sayı daha da artacak. Yani burada, Kütahya'da istihdam sorunu yok. Bir de utanmadan, sıkılmadan diyorlar ki ‘İşsizlik var’.  Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş. İş çok. Ama ne diyor; ‘Benim istediğim gibi iş yok’.” (HABER MERKEZİ)