'Erdoğan, Esad ve Putin Özbekistan'da bir araya gelecek' iddiası

Rusya lideri Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağını açıkladığı Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’ne Suriye Devlet Başkanı Esad'ı da davet ettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Özbekistan'da bir araya gelebileceğini yazdı. Putin'in, Özbekistan’ın başkenti Semerkand’da 16-17 Eylül’de düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılması için Esad'ı da davet ettiği belirtildi.

Erdoğan, Putin ile görüştüğü Soçi ziyaretinin ardından Şanghay İşbirliği Örgütü’nün toplantısına katılacağını açıklamıştı. Erdoğan, “Eylül ayında Şanghay Beşlisi, Özbekistan’da toplanacak. Görüşmemizde Sayın Putin de rica etti; nasip olursa biz de inşallah oradaki toplantıya katılacağız" ifadelerini kullanmıştı. 

ESKİ DIŞİŞLERİ BAKANI GÜREL: UMUT VERİCİ BİR GELİŞME

Eski Dışişleri Bakanı ve Zafer Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel de, Erdoğan ve Esad’ın Özbekistan'a Putin tarafından davet edildiklerini ve burada yapılacak toplantıda görüşebileceklerini dile getirdi. KRT TV’de Semra Topçu’nun sorularını yanıtlayan Gürel, şöyle konuştu: 

“Erdoğan dedi ki, ben Şanghay İşbirliği toplantısına Putin tarafından davet edildim. Bugün gündeme geldi ki, Şanghay İşbirliği Örgütü’nün Özbekistan’da yapacağı toplantıya Esad da Putin tarafından davet edilmiş. Dolayısıyla hem Erdoğan hem Suriye meşru yönetiminin başındaki Esad çağrılıyor. Umut verici bir gelişme. Bir araya gelebilirler." (DIŞ HABERLER)