Erdoğan: En büyük sıkıntı hayat pahalılığı, bunda da bir hayır vardır

Erdoğan hayat pahalılığına ilişkin "Biz her şeyde olduğu gibi bunda da bir 'hayır' vardır diyerek yolumuza bakıyoruz. Yılbaşından itibaren hedeflerimizin neticelerini almaya başlayacağız" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, bu yıl Kara Harp Okulu'ndan diplomalarını alarak ordu saflarına katılan 903 teğmen ile 51 misafir öğrenciyi tebrik ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri ile dost ülke ordularının yeni mezunlarla daha da güçlendiğini söyledi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Halihazırda önümüzdeki en büyük sıkıntı ekonomide yaşadığımız hayat pahalılığı meselesidir" ifadesini kullandı ve "Biz her şeyde olduğu gibi bunda da bir 'hayır' vardır diyerek yolumuza bakıyoruz. İnşallah yılbaşından itibaren hedeflerimizin somut neticelerini almaya başlayacağız" dedi.

'ÖN ALAN BİR ÜLKE HALİNE GELDİK'

Doğu Akdeniz ve Karadeniz'in, yeni enerji kaynaklarının keşfi ile gıda ve tedarik zincirlerinin istikrarına kadar pek çok vasfıyla öne çıkan coğrafyalar arasında olduğunu belirten Erdoğan, "Hiç şüphesiz güncellenen siyasi coğrafya beraberinde yenilenen güvenlik konseptlerini de getirmektedir. Ülkemizin Akdeniz'den Karadeniz'e, Balkanlardan Kafkasya'ya kadar tüm etki alanındaki artan gücü bu yeni dönemin sonuçlarından biridir. Bu dönemin bir başka özelliği de sosyal medyadan ve dijital mecralardan dizilere kadar farklı alanlarda kendini gösteren yeni tehditler sebebiyle milli güvenlik kavramının kapsamının genişlemesidir. Tabii göç gibi, radikalleşme gibi, yabancı karşıtlığı ve İslam düşmanlığı gibi sorunlar da artık milli güvenlik kavramı çerçevesinde tartışılmaktadır. Türkiye asimetrik tehditlerle mücadele konusunda bir hayli müktesebat sahibi olmasına rağmen karşımızdaki tablo bizim için de üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken bir vahamet arz ediyor. Krizlerle yüzleşen her ülke gibi biz de kendi taktiklerimizi, uygulamalarımızı gözden geçiriyoruz. Bizim diğerlerinden farkımız son 20 yılda yaptığımız hazırlıklar sayesinde krizi fırsata dönüştürme kapasitemizin ve kabiliyetimizin en yüksek seviyede oluşudur. Türkiye uzunca bir süredir kendisine dayatılan veya şartlar gereği yapmak mecburiyetinde olduğu bekle-gör yaklaşımını bir süre önce kaybetmiştir. Tehditleri kaynağında engelleme stratejisine geçerek artık geriden gelen değil, ön alan bir ülke haline geldik. Bölgemizde ve dünyada yaşanan her gelişmeyi yakından takip ederek kendi stratejilerimize ve çıkarlarımıza en uygun adımları atarak yolumuza devam ediyoruz. Bu kapasiteyi ve kabiliyeti sürekli geliştirmemiz gerekiyor. Aksi takdirde geriye düşmemiz ve istikrarsızlık bataklığına saplanmamız kaçınılmazdır" dedi.

'YILBAŞINDAN İTİBAREN SOMUT NETİCELER ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ'

Ekonomideki krize ve hayat pahalılığına ilişkin "Halihazırda önümüzdeki en büyük sıkıntı ekonomide yaşadığımız hayat pahalılığı meselesidir" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Esasen beklenmedik birtakım gelişmeler, uyguladığımız programların sonuçlanma süresini uzatmasıydı. Çoktan bütün bu meseleleri geride bıraktık, geride bırakıyoruz. Biz her şeyde olduğu gibi bunda da bir 'hayır' vardır diyerek yolumuza bakıyoruz. İnşallah yılbaşından itibaren hedeflerimizin somut neticelerini almaya başlayacağız. Bu arada bölgesel ve küresel gelişmelerin önümüze getirdiği fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için gereken her türlü çalışmayı kararlılıkla yürütüyoruz. Savunma sanayiimizin geliştirilmesi de bu çalışmalardan biridir. Güvenlik krizi yaşanan her yerde savunma sanayii ürünlerimizin kritik rolünü görmemiz, verdiğimiz emeklerin boşa gitmediğinin kanıtıdır. Artık İHA'larımız var, SİHA'larımız var, AKINCI'mız var ve hepsinden öte şimdi bizler ciddi manada farklı ülkelerle bu mücadeleyi kararlı bir şekilde verme gücüne sahip olduk." (HABER MERKEZİ)