Erdoğan: Eğitimde kalite ve fırsat eşitliği için tarihi adımlar atıyoruz

Erdoğan BM eğitim zirvesinde konuştu: Eğitimin yaygınlaştırılması kalitenin yükseltilmesi ve fırsat eşitliği için tarihi adımlar atıyoruz. Anaokulundan üniversiteye kadar eğitimi ücretsiz sunuyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul Görüşmeleri için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi'ne katıldı.

Buradaki konuşmasında Türkiye'nin 'anaokulundan üniversiteye kadar eğitimin tüm kademelerini ücretsiz sunan bir ülke' olduğunu söyleyen Erdoğan "20 yıldır eğitimin yaygınlaştırılması kalitenin yükseltilmesi ve fırsat eşitliği için tarihi adımlar atıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

NİTELİKLİ EĞİTİM: Milletleri ayakta tutan, değişime öncelik eden ve dünyaya değer katmasını sağlayan temel unsur eğitimdir. "Güçlü toplum, güçlü ülke" idealine ancak beşeri sermayenin iyi değerlendirilmesi, nitelikli bir eğitim sürecinden geçirilmesiyle ulaşılabilir.

HER ALANDA GÜÇLENDİRİYORUZ: Derslik sayılarının artırılmasından öğretmen atamalarına, ücretsiz ders kitaplarından ekonomik şartları kısıtlı ailelere dönük yardımlara kadar her alanda eğitim altyapısını güçlendirmenin gayreti içindeyiz. Eğitim kurumlarını, spor salonları, dijital kütüphaneler, laboratuvarlar, akıllı tahtalarla donatarak modern imkanlara kavuşturduk.

5 YAŞTA YÜZDE 93'E ÇIKARDIK: 4+4+4 eğitim reformuyla zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. 'Haydi Kızlar Okula' projemizle kız çocuklarımızın eğitimini teşvik ederek, okullaşma oranını yüzde 90'ların üzerine çıkardık. Okul öncesi eğitim seferberliğimiz sayesinde, 5 yaş çocukların okullaşmasını yüzde 78'den yüzde 93'e çıkardık. Önümüzdeki dönemde bunu yüzde 100'e ulaştırmayı hedefliyoruz.

COVİD: Tüm dünyayı etkileyen covid salgını döneminde, öğrencilerin pek çok elektronik içeriğe ulaşabileceği dijital platformlar, ücretsiz materyal desteği ve yaz okulları gibi uygulamaları devreye aldık. Öğrencilerin gelişim aşamalarında okur yazarlık, aritmetik ve beceri eksikliklerini gidermek için de çeşitli tedbirleri hayata geçirdik. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler Erdoğan BM eğitim