Erdoğan Bayraktar'ın 'sırdaşı' inekler oldu: 'Hiç yalan konuşmuyorlar'

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, "Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın yeni işi, hayvancılık ve tarım…" diyerek Bayraktar ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sözcü yazarı Serpil Yılmaz'a konuştu. Bayraktar'ın çiftçi olduğunu söyleyen Yılmaz, "Haftasının 4 gününü çiftliğine ayırdığını belirten Bayraktar ineklerle kurduğu muhabbeti, 'Çok iyiler, hiç yalan konuşmuyorlar' diye anlatıyor." ifadelerine yer verdi.

Bayraktar'ın FETÖ tarafından servis edilen tapelerde yer alan kendisi hakkındaki iddiaların 'doğru' olduğunu açıklayarak, diğer 3 bakandan ayrıştığını söyleyen Yılmaz, Bayraktar'ın, “Benim için kamuoyu vicdanında aklanmak önemli. İçim rahat” dediğini aktardı.

Serpil Yılmaz'ın bugünkü yazısından bir bölüm şöyle:

Yolsuzluk ve rüşvet torbasına atılmasını yadırgayan Bayraktar, “Görev sürelerim boyunca 5 bin ihale gerçekleştirdim, bakanlık dönemimde 10 projeye imar izni verilmiş. Soruşturmaya konu olan ses kayıtları imar durumuyla ilgiliydi. Ortada suç yoktu. İmarı denetleme görevi belediyededir” diyerek, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Kadir Topbaş'ın sorumluluğuna işaret ediyor.

“Yetim büyüdüm, kendi imkanlarımla okudum; 5 çocuğum, 14 torunuma temiz bir isim bırakmak istiyorum” diyen Bayraktar'a tarım ve hayvancılık teşviklerinden yararlanıyor musunuz, diye soruyorum.

“Teşvikten aldığım para yok. Devlet teşviklerinden gerçek çiftçi değil; teşvikleri almayı öğrenen uyanıklar yararlanıyor. Teşvikler çok sıkı denetlenmeli, kurumlar hesap verebilir olmalı, istikrarlı ve kaliteli üretim desteklenmeli” diyen Bayraktar, “Ekonomik kurumlar matematik kafalı insanlar tarafından yönetilmeli, her yere işletmeciler atanıyor” eleştirisi de getiriyor.

Bayraktar, yeni işini “Sığırları bekliyorum; bebek gibi bakıyorum onlara…” diye açıklıyor. Haftasının 4 gününü çiftliğine ayırdığını belirten Bayraktar ineklerle kurduğu muhabbeti, “Çok iyiler, hiç yalan konuşmuyorlar” diye anlatıyor. (HABER MERKEZİ)