Erdoğan Amerikan basınına konuştu: Rusya'ya Batı'ya güvendiğim kadar güveniyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Rusya'ya güveniyor musunuz?' sorusuna yanıt verdi: Benim güvenmemem için hiçbir sebep yok. Batı ne kadar güvenilirse Rusya da en az o kadar güvenilirdir...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD'de PBS televizyonunun sorularını yanıtladı.

Amna Nawaz'ın yaptığı röportajın kısa bir bölümü PBS'in sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Bu bölümde Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilmesinin sorulduğu Erdoğan, bir milyon ton tahıl sevkiyatının yakında başlayacağını söyledi.

Erdoğan "Rusya'ya güvenilip güvenmediği" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Benim güvenmemem için hiçbir sebep yok. Batı ne kadar güvenilirse Rusya da en az o kadar güvenilirdir. Bizi 50 yıldır Avrupa Birliği'nin kapısında bekletiyorlar. Şu anda Rusya'ya Batı'ya güvendiğim kadar güveniyorum."

100 BİN DOLAR KARŞILIĞINDA CUMHURBAŞKANLIĞI PROTOKOL MASASINDA YER

Öte yandan, önceki akşam Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından New York'taki Rockefeller Plaza'da düzenlenen ve BM Genel Kurulu için ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı akşam yemeğinin oturma düzeni ve programının TASC tarafından hazırlanan sponsorluk tarifesine göre belirlendiği ortaya çıktı.

Sözcü'den Razi Canikligil'in TASC'ın yayınladığı broşürden aktardığına göre, 100 bin dolara sunulan ‘Platin Sponsorluk'ta “Cumhurbaşkanı ile toplu fotoğraf çekiminde sahneye davet edilmek; Sahnede teşekkür plaketi almak; Cumhurbaşkanlığı protokol masasından bir kişilik yer; İkinci protokol masasından iki kişilik yer; Erdoğan ve bakanlarla özel toplantıya katılım; program süresince dijital ekranlarda ön planda tutulma” gibi imkanlar sağlandı.

45 bin dolar ödeyen ‘VIP Sponsorlar' ise “Cumhurbaşkanı ile toplu fotoğraf çekiminde sahneye davet edilmek; İkinci protokol masasından iki kişilik yer; Erdoğan ve bakanlarla özel toplantıya katılım; Program süresince dijital ekranlarda ön planda tutulma” hakkını kazandı.

30 bin dolarlık ‘Altın Sponsorluk'ta “üçüncü protokol masasından bir kişilik yer ve program süresince dijital ekranlarda logo görünürlüğü” olanağı sağlandı. En ucuz seçenek olan “Gümüş Sponsorluk'ta ise 20 bin dolar ödeyenler “dördüncü protokol masasından bir kişilik yer ve dijital ekranlarda logo görünürlüğü” imkanı elde etti. (HABER MERKEZİ)