Erdoğan: Altılı Masa'yı devirmeye hazır mısınız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altılı Masa toplantıları ile ilgili, "Bunlar her toplantıda sadece bir sonraki toplantıyı kimin evinde yapacaklar onu konuşuyorlar. Başka da bir şey yok" dedi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sakarya Demokrasi Meydanı'nda Sakarya Acil Durum Hastanesi, büyükşehir yatırımları ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasında Altılı Masa'ya ilişkin "Birileri ülkeyi yönetmeyi, kurdukları masaya oturtmayı, güya gizli ortaklarını idare etmekle karıştırıyor. Vesayet tetikçiliği, darbe destekçiliği ile kendilerine emanet eden kurumları batırmakla karıştırıyor. Altılı Masa'yı gerektiği şekilde millet olarak devirmeye hazır mısınız?" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

BUNLARDAN BİR ŞEY ÇIKAR MI?: "Biz birileri gibi yarısı yalan, yarısı yanlış, bir kısmı da iftiradan ibaret boş laflarla milletimizin vaktini heba etmiyoruz. Eserlerimizle, hizmetlerimizle, projelerimizle, yatırımlarımızla konuşuyoruz. 2023'te bir kez ülkemizi eserlerimizle şenlendirdiğini, kimin yerlerinde yeller estiğini göreceğiz. Şimdi malum bir Altılı Masa'ları var. Bu Altılı Masa'dan bir şey çıkar mı? Her toplantıda sadece bir sonraki toplantıyı kimin evinde yapacaklar onu konuşuyorlar. Birileri ülkeyi yönetmeyi, kurdukları masaya oturtmayı, güya gizli ortaklarını idare etmekle karıştırıyor. Vesayet tetikçiliği, darbe destekçiliği ile kendilerine emanet eden kurumları batırmakla karıştırıyor.

ALTILI MASA'YI DEVİRMEYE HAZIR MISINIZ?: 200 esirin takasını kim yaptı? Türkiye. Şu anda Rusya, Ukrayna, BM Genel Sekreteri, dünya bizleri konuşuyor, Türkiye’yi konuşuyor. Dış politikanın en son tırmandığı nokta gördünüz. BM Genel Kurulu'nda dünyaya hitap ettik mi? BM'nin karşısına Türkevi'ni diktik mi? Allah'a hamdolsun. Artık BM'nin hemen karşısında bizim binamız var. Bütün çalışmalarımızı oradan yürütüyoruz. Bunların ülkenin ve milletin herhangi sıkıntısının çözümüne dair vaadini, teklifini, çözümünü duyamazsınız. Öyle bir dertleri, kapasiteleri, hazırlıkları yok. Bütün umutlarını küresel krizin ekonomimizdeki etkilerine ve iftira kampanyalarına bağlamış durumdalar. Kendi emeği, gayreti, alın teri olmayan işlere bel bağlayarak iktidar üyesi görenleri sandıkta sizlerin bir kez daha uyandıracağınıza inanıyorum. Altılı Masa'yı millet olarak gerektiği şekilde devirmeye hazır mısınız? Şu anda bunu bu meydan söylüyor. Öyle eskisi gibi siyasi ve toplum mühendisliği oyunlarla istikameti belirlenecek ülke olmadığını bunlara hep birlikte göstereceğiz.

YOLLAR TIKLIM TIKLIM DOLU: Dünyada havalimanları kapalı, uçuşları doğru dürüst yapamıyorlar. Ama Türkiye’de şu anda köprülerimiz bangır bangır, araçlar gidiyor geliyor. Hani ya? Her taraf, ekonomide çökmüştü, batmıştı… Ben şimdi helikopterden o yolları gördüm. Araçlar, otomobiller, otobüsler, tırlar, kamyonlar… Yollar tıklım tıklım dolu. Bu ekonomik canlılığı gösteriyor. Ama gözü olan görür. Dili olan hakkı konuşur. Kulağı olan da duyar. Bunlar da hiçbiri yok.” 

'SİZİ BEN YANILTMAYA ÇALIŞIRSAM...' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Sakarya Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda partisinin gençlik buluşmasına katıldı.

"Gençler, hiç kimsenin sizi yalan yanlış bilgilerle, sosyal medya illüzyonlarıyla, asla tutmayacakları içi de altı da üstü de boş vaatlerle yönlendirmesine izin vermeyin" diyen Erdoğan, "İradenize yani fikri özgürlüğünüze sahip çıktığınız, yüreğinizin sesine kulak verdiğiniz müddetçe kimse sizi yanıltamaz, kandıramaz, yanlış yönlendiremez. Açık konuşuyorum, eğer sizi ben yanıltmaya çalışırsam bana da aynı tavrı gösterin. Benim karşımda da özgürlüğünüzden asla taviz vermeyin" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Çünkü Türkiye'nin geleceğini zihni ve bedeni esir edilmiş mankurtlara değil, ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, ufku açık gençlere emanet edebiliriz. Milletimiz geleceğini ancak aklı selim ile düşünen, kalbi selim ile hisseden, zevki selim ile üreten gençlere emanet edebiliriz."

'KAÇIP GELECEKLERİ YER YİNE TÜRKİYE OLACAKTIR'

"Sapkınlıklarını gençlerimize teşmil etmeye çalışanlar, boş durmayacak" diyen Erdoğan, "Gençlerimizi rahat bırakın, yakasından düşün, yalan söylemeyin, gözünü boyamaya çalışmayın. Bu ülkenin gençlerine karamsarlık aşılamaktan vazgeçin" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: "Bir süredir 'Türkiye bir doktor, mühendis, sanatçı kaybetti, filanca ülke kazandı' türü hezeyanlarla gençlerimize umutsuzluk pompalamaya çalışıyorlar. Mükemmel çalışma ve hayat standartlarına sahip gösterdikleri ülkeler karşı karşıya kaldıkları enerji ve gıda krizinin çözümü için bizden yardım istiyorlar. Emin olun, bu tür 5. kol faaliyeti kampanyalara alet olanların başları sıkıştığında kaçıp gelecekleri yer yine Türkiye olacaktır. Gelsinler, teröre bulaşmamış, ülkesine ihanet etmemiş herkese bizim kucağımız da gönlümüz de açık." (HABER MERKEZİ)