Erdil Yaşaroğlu'ndan yeni sergi: Transatlantik

Erdil Yaşaroğlu’nun ikinci kişisel sergisi 'Transatlantik', 25 Aralık – 30 Ocak tarihleri arasında Alexandre Vallaury Binası’nda ziyaretçilerle buluşacak. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Erdil Yaşaroğlu’nun ikinci kişisel sergisi 'Transatlantik', bugün Alexandre Vallaury Binası’nda sanatseverlerle buluşacak. 

2019 yılında gerçekleştirdiği ve mekana özgü büyük boyutlu yerleştirmeler yer alan ilk sergisi 'Oyun'un ardından, 'Transatlantik' sergisinde Erdil Yaşaroğlu'nun imzasına dönüşmüş tanıdık formları, olan taş, bronz ve ahşap ile buluşuyor. 

'RENKLİ İÇ DÜNYAMIN YANINDA, GRİ VE SİYAH TARAFLARINI DA GÖRECEKSİNİZ'

Sanatçı yeni sergisini şu ifadelerle anlattı:

"Genellikle yaptığım heykellere insanların ilk yaklaşımı, renkli ve sevimli tarafından oluyor. Ama bir yandan bunlar, onları heykellerimin hikayelerine çekebilmek için hazırladığım küçük tuzaklar.

Çok gri, sevimsiz ve zor bir dünyada yaşıyoruz. Dertlerimizi neşeyle anlatmayı seviyorum. Sergiye de adını veren Transatlantik işi bunun güzel bir örneği. Bir küçük transatlantik heykeliyle karşılaşıyorsun ve bu küçük sarı sevimli şey sana insanlığın dünyayı nasıl mahvettiğini anlatıyor.

Transatlantik sergisinde renkli iç dünyamın yanında, gri ve siyah taraflarını da göreceksiniz."

30 OCAK'TA SONA ERECEK

'Transatlantik', 25 Aralık 2023– 30 Ocak 2024 tarihleri arasında Alexander Vallaury Binası’nda, pazartesi günleri hariç Hafta içi 10.00 – 20.00, hafta sonu 11.00 – 19.00 saatleri arasında izleyicisi ile buluşacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)