Erciyas Çelik Boru’da toplu iş sözleşmesi imzalandı: Yüzde 111 zam

Düzce’de kurulu bulunan Erciyas Çelik boru fabrikasında 14 gündür devam eden grev, toplu iş sözleşmesi ile sona erdi.

Google Haberlere Abone ol

Özel Çelik

DÜZCE - DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Erciyas Çelik Boru Düzce ve Mersin fabrikalarında toplu iş sözleşmesi 14 Şubat'ta üyelerin onayı ile imzalandı.

1 Ocak 2024 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek olan TİS görüşmeleri 17 Ekim 2023 tarihinde başlamış ve 14 Ocak 2024 tarihinde uyuşmazlıkla neticelenmişti. Sendikaya ulaşan arabulucu raporundan sonra sendika 31 Ocak'ta greve çıktı.

Düzce ve Mersin fabrikaları önünde 1 Şubat'tan itibaren süren grev, dün gece saatlerinde imzalanan toplu iş sözleşmesi ile son buldu.

YÜZDE 111 ZAM 

2 yıl geçerli olmak üzere imzalanan toplu iş sözleşmeye göre, ücretlere 6 aylık dönemler halinde zam yapılacak.

Ücretlere ortalama yüzde 111’lik zam konusunda anlaşmaya varılırken 2. 3 ve 4. altı aylarda enflasyon + 3 puan zam ücretlere yansıtılacak. Asgari ücret koruması toplu iş sözleşmesinde yer alacak.

Ayrıca işçilerin sosyal ödeme ve yan ödeneklerine, bayram, izin ve yakacak ödemelerine de ortalama yüzde 250 artış sağlandı. Sözleşmede ikinci altı aydan itibaren her ay 1.100 TL tutarında erzak paketi yer alırken, idari maddelerde de mali haklarda da yeni kazanımlar elde edildiği bildirildi.

Sendika temsilcisi Ramazan Kural yaptığı açıklamada “Grev süresi içerisinde disiplinli bir şekilde sendikasına ve örgütlülüğüne sımsıkı sarılarak grevine sahip çıkan yiğit Erciyas Çelik Boru işçilerine, dayanışma içerisinde bulunan kardeş sendikalarımıza, emek örgütlerine, basın emekçilerine ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Toplu iş sözleşmemiz üyelerimize, işyerine, sendikamıza ve işçi sınıfımıza hayırlı olsun” dedi

(HABER MERKEZİ)