Erbaş: Çocuklarımız henüz konuşmaya başlarken Rabb'imizi öğretelim

Derik'te gerçekleşen trafik kazasında ölenler için taziyede bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Sabır olmasaydı nasıl yaşardık ama kaza bu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mardin'in Derik ilçesinde gerçekleşen kazada hayatını kaybedenler için düzenlenen mevlit programına katıldı, taziyede bulundu.

 20 Ağustos'ta Derik ilçesi Üçyol mevkisinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden avukat Baran Açan'ın ailesini ziyaret eden Erbaş,  Açan'ın babası Ramazan Açan'a ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Ramazan Açan oğlunun kaza yerinde yaralılara yardım etmek için bulunduğunu söyledi.

 

'SABIR OLMASAYDI, NASIL YAŞARDIK DÜNYADA'

Anadolu Ajansı'nın aktardığına Daha sonra Erbaş, Derik'teki trafik kazasında hayatını kaybedenler için Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Camisi'nde düzenlenen programa katıldı. Programda Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü ekiplerince Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Türkçe ve Kürtçe mevlit okundu, hayatını kaybedenler için dua edildi.

Burada yaptığı konuşmada, "Sabır olmasaydı, nasıl yaşardık dünyada, bu acılara nasıl tahammül ederdik" diyen Erbaş, "Aziz kardeşlerim ne yapalım? Olmasaydı bu tür kazalar, ölümler, ani ölümler, ama kaza bu. Ne yapacağız? Sabredeceğiz, ama tedbirlerimizi alacağız. Tedbirlerimizi almak, bizim işimiz. Rabb'imiz, 'Üzerine düşeni yaptıktan sonra Allah'a tevekkül et.' buyuruyor. Biz inşallah üzerimize düşeni yapmaya gayret edelim. Sadece yaşadığımız bu elim kazaya göre demiyorum. Her zaman, hayatımızın her anında üzerimize düşen vazifeyi yapmamız, tedbirli olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Erbaş, 'ibadetlerin ihmal edilmemesi, Allah'ın ve emirlerinin akıllardan çıkarılmaması gerektiğini' söyledi. "Çocuklarımız henüz konuşmaya başlarken Rabb'imizi, Peygamberimizi onlara öğretelim" diyen Erbaş, "Bizi kurtaracak onlardır, başka şeyler değil. Bizi kurtaracak Kur'an'dır, Kur'an'a göre yaşamaktır. Peygamberlerin varisleri alimlerimizin, seydalarımızın, mürşitlerimizin çizmiş olduğu Kur'an yolunda yürümektir" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)