Erbakan'dan 'Erdoğan' sorusuna yanıt: O zaman değerlendirilecek bir durum

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, "İktidar partisinden aday seçmezsen hizmet gelmezmiş. Bu siyasi şantajın dik alasıdır. Ne münasebet, millet istediği partiyi, istediği adayları seçer" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç ile Akyurt Seçim Koordinasyon Merkezi'nin katılımına katıldı. Erbakan ve Kılıç'a, Akyurt Belediye Başkan adayı Gültekin Ayantaş grubu katıldı.  

Erbakan, adayları Suat Kılıç ve Gültekin Ayantaş için Akyurtlulardan destek isteyerek, "Son günlerde bir propaganda malzemesi üretiyorlar. 'İktidar partisi ile aynı partiden belediye başkanı seçmezsen Akyurt'a hizmet edemiyor, iline, ilçene hizmet edemiyor' diyorlar. Neden bunu söylüyor anketleri ve miting meydanlarını görüyor. gelmemiş.' Bu siyasi şantajın dik alasıdır. Ne münasebet, milletin istediği partiyi, istediği adayları seçer.Siz de devlet olarak hukuk ve kurallar çerçevesinde o ilçeye, o belediyeye verilmesi gereken desteği vermek mümkündür. Böyle bir şantaj bu millete sökmez" dedi.

'CUMHURBAŞKANININ ADAYLIĞI O ZAMAN DEĞERLENDİRİLECEK BİR DURUM'

DHA'nın haberine göre gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erbakan, olası bir erken seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olma ihtimali ile ilgili, "Teşkilatlarımızla, üye kayıtlarımızla, sahadaki faaliyetlerimizle 5 seneden beri her türlü seçime hazır bir şekildeyiz. Bugün geldiğimiz yerde, Yeniden Refah Partimizin teşkilatları son derece güçlü. Bu nedenle erken seçim konusunda erken seçim de olsa, zamanında seçim de olsa seçimlere hazırlıklıyız. Tabii ki bundan sonra yapılan yerel seçimlerde, Yeniden Refah Partisi'ndeki oy oranındaki patlamayı göstermek, sonuçta da hem bu yüksek oy oranımızla hem de belediyelerde ulaşılabilir Hizmetlerle 2028 seçimi veya erken seçim olursa da erken seçimlerde Yeniden Refah Partisi'ni iktidara devam etmek için devam eder. Cumhurbaşkanının adaylığı o zaman değerlendirilecek bir durum. Öyleyse, erken seçim olacak mı? Şimdiden bir yorum yapmak çok uygun olmaz. Umarım ülke için, millet hayırlı cumalar olsun" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)