Enkazdan yaralı kurtarıldı, 58 gün sonra sahipsiz mezarda bulundu

Adıyaman'da 6 Şubat depremleri sırasında çöken evinin enkazından yaralı olarak çıkarılan Ayşegül Karlı'dan daha sonra haber alınamadı. Karlı'nın kimlik tespiti yapılmadan defnedildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli 6 Şubat depremleri sırasında Adıyaman'da yaşayan Karlı ailesinin de evleri yıkıldı. Ayşegül Karlı enkazdan yaralı çıktı, hastaneye götürüldü ama daha sonra kendisinden haber alınamadı. Aynı enkazdan sağ çıkan kardeşi Yusuf Karlı ile annesi Zeliha Karlı haftalarca Ayşegül Karlı'yı aradı. Genç kadının sahipsiz bir mezara kimlik tespiti yapılmadan defnedildiği ortaya çıktı.  

Posta'dan Alev Gürsoy Cimin'in haberine göre Avusturya'da yaşayan ve fizik doktorası yapan Yusuf Karlı (29), bir bilim konferansı için Türkiye'ye geldi. 3 Şubat'ta Eskişehir'deki konferansa katıldıktan sonra Hatay'da yaşayan kardeşlerinin yanına gitti. 5 Şubat'ta ablası Ayşegül Karlı ile birlikte anne ve babalarını ziyaret etmek için otobüsle Adıyaman'a yola çıktılar.

HASTANEYE KALDIRILDI HABER ALINAMADI

İki kardeş aile evine ulaştıktan 2 saat sonra deprem meydana geldi. Beş katlı apartman tamamen yıkıldı. Yusuf ile annesi Zeliha Karlı ve babası Ali Rıza Karlı ev yıkılmadan saniyeler önce birbirlerine sarıldı. Ancak baba Karlı, beton blok altında kalarak hayatını kaybetti. Yusuf Karlı, annesiyle küçük bir boşluktan dışarı çıktı. Başka bir odadaki Ayşegül Karlı ise saatler sonra yaralı çıkarıldı ve hastaneye götürüldü. Daha sonra ailesi anne ve oğlu, Ayşegül Karlı'yı bulmak için hastane ve morgları aradı. Ayağı kırık olan Yusuf Karlı, Çanakkale'de bir arkadaşının evinde kalıyordu. Sosyal medyadan ablasının bulunması için sürekli çağrıda da bulunuyordu. Nihayet Adıyaman'da bir mezarlık görevlisi aileye ulaşıp sahipsiz mezardaki bir kadından söz etti.  

SAVCI 'BÖYLE BİR ŞEY OLMAMALI' DEDİ AMA...

Söz konusu kadın, mezara DNA örneği alınmadan defnedilmişti. Aile savcılığa gitti. Savcı önce "Böyle bir şey olmamalı" dedi.

Anne Zeliha Karlı ısrar edip savcıyı mezarın açılmasına ikna etti. Geçen hafta mezar açıldı ve depremden 58 gün sonra Ayşegül Karlı, kolundaki gül dövmesinden teşhis edildi. DNA ve diş örnekleri alındı, mezar kapatıldı. Testler tamamlandıktan sonra Ayşegül Karlı'nın cenazesi aileye teslim edilecek. Yusuf Karlı üzgün, "Ablamın nasıl olup da kayıt tutulmadan bu şekilde gömüldüğünü öğrenmek istiyoruz" dedi.