Depremin ilk saatlerinde enkazdan çıkarılmıştı: Ayşegül Karlı'dan haber alınamıyor

Adıyaman'da depremin ilk saatlerinde mahallelinin imkanları ile enkazdan çıkarılan Ayşegül Karlı kayboldu. Kardeşi Yusuf Karlı, “Sağ ise kendisini, vefat ettiyse de cenazesini bulmak istiyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Maraş Pazarcık merkezli olarak meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından yıkılan binlerce binada arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkazlardan sağ olarak çıkarılan birçok kişi hastaneye ve sağlık birimlerine sevk edilirken, Adıyaman'ın Merkez ilçesinde bulunan Eskisaray Mahallesi 1 No'lu Sağlık Ocağı Caddesi'ndeki Maşallah Apartmanı'ndan sağ çıkarılan Ayşegül Karlı'dan ise haber alınamıyor.

Depremin ilk saatlerinde mahallelinin çabalarıyla enkazdan çıkarılan Karlı'nın oradan geçen bir ambulansa bindirildiği daha sonrasında da kendisinden bir daha haber alınamadığı öğrenildi. 30 yaşlarında ve 1.55 cm boylarında olan, sol kolunda ise bir adet gül dövmesi bulunan Karlı'nın hangi hastaneye sevk edildiği de bilinmiyor.

AMBULANSA BİNDİRİLDİKTEN SONRA HABER ALINAMADI

Ayşegül Karlı'nın kardeşi Yusuf Karlı, “Deprem sabahı ben kendi imkanlarımla enkazdan çıktım. Annemi de çıkardım. Sonrasında hemen mahallelinin imkanları ile Adıyaman Devlet Hastanesi'ne gittik. Daha sonrasında halam tekrar evimin oraya gitti. Halamlar enkazda kalan babam, amcam, kuzenlerim için kurtarma çalışmalarına başladılar. Ablam Ayşegül Karlı mahalleli tarafından enkazdan çıkarılıyor. Ayaklarında yaralar var. Çıkarılırken bilincini kaybediyor. Yaklaşık 50 metre uzaklıktaki bir arabaya bindirilmek üzere battaniye ile taşınırken oradan geçen bir ambulansa aktarılıyor. O saatten sonra en ufak bir bilgi alamadık” dedi.

'DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI'

Ayşegül Karlı'nın ambulansta hiç uyanmamış olabileceğini ve vefat etmiş olabileceğini ya da herhangi bir hastanenin yoğun bakımında isimsiz bir şekilde tedavi görüyor olabileceğini söyleyen kardeşi Karlı, yetkililere çağrıda bulundu. Karlı, şunları söyledi;

“Kaydı hiçbir yerde yok. Bölgede aramadığımız hastane kalmadı. Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin tüm hastaneleri aradık. Sağlık Bakanlığı'nın herhangi bir sisteminde herhangi bir kayıt yok. Biz hangi hastaneyi arasak bize Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını soruyorlar. Hangi hastaneyi arasak yoğun bakım servislerindeki isimsiz hastalarla ilgili bilgi vermiyorlar. Tek yaptıkları ellerindeki listede isim kayıtlarına bakmak oluyor. Biz kendi imkanlarımızla yoğun bakım servisinde çalışanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Sağ ise kendisini, vefat ettiyse de cenazesini bulmak istiyoruz. Bir şekilde ne olduğunu bilelim. Dayanacak gücümüz kalmadı artık”

'KEŞKE BEN DE O ENKAZDA OLSAYDIM, ÖLSEYDİM DE BUNLARI YAŞAMASAYDIM'

Ayşegül Karlı'nın diğer kardeşi Ali Karlı ise yaşadıkları acıyı anlatarak, “Artık bir evim yok, bir sülalem yok. Babamı, amcamı, yengelerimi, kuzenlerimi, halamı, nenemi hepsini tek tek elimle enkazdan çıkardım. Hepsini tek tek mezara gömdüm. Ablamı çıkardığımda yaşıyordu. Su istedi benden su bile yoktu, veremedim. Eli kolu oynuyordu zar zor ambulansa bindirdim, yolladım. Ama 6 gündür haber yok. Hiçbir hastane kayıtlarında yok. Ölüsüne bile razıyım. Gidip mezarında ağlarım. 72 saattir soğukta ne uyudum ne yemek yedim. Keşke ben de o en fazla olsaydım, ölseydim de bunları yaşamasaydım. Herkesten tek isteğim ablam bulunsun” ifadelerini kullandı.