Enginyurt: Hiç kimse Kılıçdaroğlu'na suikast düzenlemeyi düşünemez

Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili suikast iddialarını değerlendiren Cemal Enginyurt, "Hiç kimse Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast düzenlemeyi düşünemez, millet kabul etmiştir ve sahip çıkacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, eski Ülkü Ocakları Başkanı Alaaddin Aldemir’in Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mafya grubu üzerinden suikast girişimi yapılacağı yönünde duyumlar aldığına ilişkin açıklaması hakkında konuştu.

Enginyurt, “Kemal Kılıçdaroğlu'na suikastı aklından dahi geçirecek adamı ki adam denmez buna, şerefsiz denir, ahlaksız denir, kiralık katil denir, analar böyle birini doğurmadı. Hiç kimse bu memlekette Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast düzenlemeyi düşünemez. Çubuk'ta inek hırsızı Osman'ın yaptığı devirler bitmiştir, Kemal Kılıçdaroğlu artık bu ülkenin cumhurbaşkanı adayı ve 13. Cumhurbaşkanı olacaktır, milletin adamı olmuş, millet kabul etmiştir ve sahip çıkacaktır, dolayısıyla hiç kimse bunu aklından geçiremez” dedi.

'KARŞIDA 'KAZANAMAYACAK ADAY' VAR'

Sözcü yazarı Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtlayan Enginyurt, Demokrat Parti olarak “kazanacak aday” formülünü kabul etmediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Karşıda 'kazanamayacak' Recep Tayyip Erdoğan varken Millet İttifakı'ndan çıkacak her aday kazanacak adaydır. Dolayısıyla böyle bir ayırım bana göre, Demokrat Parti'ye göre ismi geçenlere haksızlık olur. Buradan çıkacak adayın kazanacak aday olduğuna inandığımız için buna 'Millet Masası' dedik. İkincisi, biz Demokrat Parti olarak şu noktadayız; her iki belediye başkanı da Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanıdır, dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliği ortada dururken ve bu partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu varken bizim CHP'nin belediye başkanlarını aday göstermemizin şık olmadığını düşündük. Orada, Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanlarını aday gösterecek kurumsal kimliğin başı Kemal Kılıçdaroğlu'dur, ona yakışır. Burada ısrarla “şu aday olursa kazanır, bu aday olursa kazanır” derken düşünülmesi gereken bir başka önemli konu vardı, burada adaydan ziyade bir de İstanbul ve Ankara gibi iki büyük ili kaybetmemeleri de gerekiyor." 

'FEDAKARLIĞA BİR FEDAKARLIK DAHA EKLEDİ'

 Altılı Masa’da yaşanan krizle ilgili de konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcıları olması şartıyla çözülen krizi değerlendiren Enginyurt, şunları kaydetti:

“Her iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını doğru bulurum ama anayasa iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olması için görevlerinden istifa etmesini gerektiriyorsa yine belediye başkanlıkları kaybedilmiş olur, artık o noktada takdir Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ındır. Meral Akşener'in masaya dönmesi milletin umudunu, heyecanını daha da arttırmıştır, onun 'cumhurbaşkanı yardımcısı olacağım, milletvekili adayı olmayacağım' diyerek baştan bu tarafa cumhurbaşkanı adayı olmayacağını söyleyerek yaptığı fedakarlığa bir fedakârlık daha eklemiş ve bu masanın artık dağılmayacak bir masa olduğunu göstermiştir. Sayın Akşener, yaşananları kendisi de ifade etmiştir, İnşallah milletimiz böyle bir dağınıklığı asla görmek istemediği gibi Sayın Akşener de ekranda bunun bir daha olmayacağına dair söz vererek Türk milletine doğru yolu göstermiştir.” (HABER MERKEZİ)