Endonezya'nın Java Adası açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

Endonezya'nın başkenti Jakarta'da da hissedilen 6,5 büyüklüğündeki depremden dört saat önce 6 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi. Depremler sonrası tsunami uyarısı yapılmadı.

Fotoğraf: Arşiv/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Asya ülkesi Endonezya'nın Java Adası açıklarında 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Endonezya'nın jeofizik kurumu BKMG, depremin 10 kilometre derinlikte yaşandığını bildirdi. Yaklaşık dört saat önce meydana gelen 6 büyüklüğündeki sarsıntının ardından bölgeyi vuran depremin merkez üssünün, Doğu Java'nın Tuban bölgesinin yaklaşık 130 kilometre kuzeyi olduğu bilgisi paylaşıldı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, 6,5 büyüklüğündeki sarsıntı, Doğu Java, başkenti Surabaya ve komşu bölgelerde de güçlü bir şekilde hissedildi. Ajansa konuşan görgü tanıkları, depremin, merkez üssüne yaklaşık 600 kilometre mesafede bulunan Endonezya'nın başkenti Jakarta'da da hissedildiği bilgisini verdi. BMKG, yaşanan son depremin bir tsunamiye neden olma potansiyelinin bulunmadığını kaydetti. 

Bu sarsıntının öncesinde yaşanan depremde, Tuban'daki bir ev ve bir bina zarar görmüştü. Son depremin ardından henüz herhangi bir hasar bildirimi yapılmadı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)