Endonezya'da Katolik kilisesi önünde intihar saldırısı

Paskalya bayramının ilk gününde, Endonezya'daki bir Katolik kilisesi intihar saldırılarıyla hedef alındı. Bombalar pazar ayini bitmek üzereyken kilisenin dışında patladı, en az 14 kişi yaralandı. Şüphelilerden birinin kiliseye motosikletle girmeye çalıştığı ve güvenlik tarafından durdurulduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Asya ülkesi Endonezya'da, bir Katolik kilisesinin önünde çifte intihar saldırısı düzenlendi. Paskalya bayramının ilk gününde düzenlenen saldırıda en az 14 kişi yaralandı.

Saldırılar, ülkenin Sulawesi adasının Makassar kentindeki bir kiliseyi, pazar ayininin son dakikalarında hedef aldı. Ayine katılanların durumunun iyi olduğu açıklandı. Yerel basına konuşan rahip Wilhemus Tulak ise şüphelilerden birinin kiliseye bir motosikletle girmeye çalıştığını ve bir güvenlik görevlisi tarafından durdurulduğunu söyledi.

Bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Polis, terör saldırısı olarak değerlendirilen olayın sorumlularını bulmak için soruşturma başlattı. Endonezya Din İşleri Bakanı Yaqut Cholil Qoumas ise "Amaç ne olursa olsun, bu eylem herhangi bir din tarafından meşru görülemez" dedi. (DIŞ HABERLER)